LBSB – fjärde artisten ut inför School’s Out

Fyra artister med masker.

Med LBSB på scenen blir det garanterat drag den 11 juni.

LBSB – en hemlighetsfull framgångssaga med fyra maskerade energiknippen. Sedan 2013 har Västeråsgruppen fått dansgolven att gunga och energin att sprudla och 11 juni är de tillbaka på School’s Out-scenen!

Med Västerås som bas har LBSB spridit sina elektroniska, dansanta melodier och genomtänkta texter i mer än tio år. Under åren har fyrmannagruppen skapat sig ett namn som en akt som alltid levererar, med vassa scenframträdanden och 2,5 miljoner streams i månaden på Spotify. Dessutom har de gästat School’s Out förut, 2018, med ett bejublat framträdande i Gurkparken!

- En riktigt härligt bokning, LSBS har varit mycket önskade varje år och nu kommer de tillbaka. Kommer bli ruskigt bra drag, säger Lars Pettersson, projektledare för School’s Out.

Eget sound

Genom sina olika bakgrunder inom musik har medlemmarna i LBSB skapat ett eget sound med inslag av organiska instrument som mjukar upp det elektroniska och gör låtarna mer komplexa. Sång varvas med rap, körer och stämmor, ambitionen är att kombinera intressanta element med budskap och substans i texter som inte enbart handlar om fest. Det kan höras genom låtkatalogen från första släppet 2013 med låten ”Pumpa den” till senaste låten ”KAOS”, släppt 2024.

De vita maskerna har liksom bandets danser, hopp och pepp på scenen utvecklats under resans gång, men maskerna är kvar liksom grundtanken rund dessa: ett solidariskt koncept där det inte spelar någon roll vilka de är - musiken får tala för sig själv.

Missa inte LBSB den 11 juni!

Håll utkik efter fler artistsläpp och häng med på vad som händer inför och under School’s Out!

Här: Schools Out-webben Länk till annan webbplats.

Här: School’s Out Instagram Länk till annan webbplats.

Här: School's Out facebook Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 5 april 2024