Beredskapsdagar i april – kommun och frivilligorganisationer informerar

Högtalare för hesa Fredrik.

I april väntar Beredskapsdagar med information om kommunens roll i kris/krig och om verksamheterna i våra Frivilliga försvarsorganisationer. Allmänheten välkomnas till Köpmangatan 12 april.

Den 11 och 12 april väntar Beredskapsdagar i Söderhamn, ett komplement till Beredskapsveckan (vecka 39 varje år) Länk till annan webbplats., med information från Söderhamns kommun samt de Frivilliga försvarsorganisationerna (FFO) Bilkåren Hälsingland, Lottakåren Söderhamn, Civilförsvarsförbundet och FRO Södra Hälsingland, alla med viktiga roller att spela i kris och krig.

FFO:erna kommer i huvudsak att informera om sin verksamhet, rekrytera medlemmar till sina organisationer samt informera och utbilda kring hemberedskap.

Söderhamns kommuns närvarande kommer att berätta om kommunens roll i såväl kris som krig, hur medborgarna kan förbereda sig och vad de kan förvänta i ett sammanhang där samhällets funktioner destabiliseras.

Läs mer: Om FFO:er - MSB Länk till annan webbplats.

Viktig information

11 april: Platsen foajén på CFL, Söderhamn, i samband med att Länsstyrelsen har en temadag om beredskap och livsmedelsförsörjning. Här riktas informationen främst till närvarande tjänstepersoner, politiker och branschpersoner. Kl 9-16.30.

12 april: Platsen Köpmangatan i centrala Söderhamn där allmänheten välkomnas att lyssna, fråga och engagera sig. Kl 10-16.

- Det här riktar sig till alla som har intresse av få reda på hur vi jobbar med civil beredskap och varför det är viktigt. Vi kan också svara på frågor som vi vet att många har, om till exempel skyddsrum, vatten och störningar av olika slag. Och vi har alla intresse av att våra FFO:er är rådiga och robusta för att vara resurser som kan stötta, säger Daniel Kriegelstein, beredskapssamordnare i Söderhamns kommun.

Välkomna till Beredskapsdagarna med frågor och engagemang!

Senast uppdaterad: 10 april 2024