Camilla Niss blir ny kommundirektör

Camilla Niss

Camilla Niss tillträder som kommundirektör från den 1 augusti

Nu är det klart att Camilla Niss tillträder som ny kommundirektör i Söderhamn från och med 1 augusti.

Camilla Niss bor i Gävle, är 51 år och har lång erfarenhet av chef- och ledarskap inom offentlig sektor. Hon är i nuläget avdelningschef för forskning och kunskapsuppbyggnad vid Riksarkivet och har dessförinnan haft ett flertal ledningsroller vid Högskolan i Gävle, senast som akademichef och vicerektor för innovation. Hon har en doktorsexamen från KTH och har bedrivit forskning inom industriell organisation.

- Jag är mycket glad över möjligheten att få bidra till Söderhamns pågående utvecklingsresa. Jag hade sedan tidigare ett mycket gott intryck av kommunen, vilket ytterligare förstärktes under rekryteringsprocessen, säger Camilla.

Camilla tillträder tjänsten den 1:a augusti och kommer i ett första steg att bo i Söderhamn under arbetsveckorna. Tanken är en successiv flytt med tanke på att familjen har hemmavarande barn.

-Camilla besitter många av de egenskaper vi värderat i rekryteringen, hon är väl förtrogen med tillitsbaserad ledningsmodell och vi ser att hon har mycket goda förutsättningar att leda vår verksamhet i en positiv riktning, menar John-Erik Jansson, kommunstyrelsens ordförande.

Senast uppdaterad: 16 maj 2024