Ja till trygghetspaket – kameror och ordningsvakter i centrum

Kommunfullmäktige beslutade att gå vidare med trygghetspaketet för Söderhamns centrum, där bland annat övervakningskameror och ordningsvakter ingår.

Kommunfullmäktige beslutade att gå vidare med trygghetspaketet. Det innebär bland annat ordningsvakter och övervakningskameror i Söderhamns centrum.

Efter en livlig debatt sade kommunfullmäktige ja till att gå vidare med det trygghetspaket som beslutades 2018. Det innebär att kultur- och samhällservicenämnden får i uppdrag att ansöka om övervakningskameror i Söderhamns centrum, till exempel vid Köpmangatan, samt komma med ett kostnadsförslag.

Ordningsvakter till centrum

Vidare fick kommunstyrelseförvaltningen uppdraget att för 1,5 miljoner kronor upphandla ordningsvakter till centrum. Dessa ska finnas på plats från 1 januari 2021 och finansieras i budgetarbetet 2020.

Läs mer om fullmäktiges beslut: Protokoll och sammanträden

Senast uppdaterad: 25 februari 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp samtalsförmedlande tjänster.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn