Grattis Anna Grändborn – Årets föreningsledare i Söderhamn!

Kvinna som ler.

Anna Grändborn, Trönö IK, är Årets föreningsledare. Grattis och bra jobbat!

I vår kommun finns många ideella ledare som får föreningslivet att snurra. En av dessa – Anna Grändborn, Trönö IK - får nu utmärkelsen Årets föreningsledare i Söderhamns kommun. Grattis!

Utmärkelsen delas ut vartannat år med start 2021 och kandidater inklusive motivering föreslås av föreningar till kultur- och samhällsservicenämnden. Kandidaterna ska under lång tid gjort betydande insatser för en eller flera bidragsberättigade föreningar i Söderhamns kommun.

Läs mer: Årets föreningsledarutmärkelse Söderhamns kommun Länk till annan webbplats.

Precis som årets pristagare: Anna Grändborn i Trönö IK, som gör insatser som ledare i fotboll och skidåkning samt som ungdomsansvarig i sin förening.

- Det känns väldigt kul, inspirerande och glädjande också att få lite cred för det jobb man lägger ned. Det kanske också kan inspirera till att fler hjälper till i föreningslivet så att det inte blir så jobbigt för några, säger Anna Grändborn.

Utdelning på nationaldagen

Priset delas ut under nationaldagsfirandet på Östra berget 6 juni. Utmärkelsen består av 30 000 kronor, fördelat på 20 000 kronor till föreningsledaren och 10 000 kronor till den förening som föreningsledaren själv utser.

Läs mer: Fira nationaldagen på Östra berget

Nämndens motivering till Anna Grändborn lyder:

”Med ledorden: ’Det ska vara roligt att vara på Trönö IP!’ fångar Anna upp och ser föreningens barn och ungdomar.

Anna är sommar som vinter en passionerad och ytterst uppskattad ungdomsledare i både fotboll och längdskidor. Hon lyckas inkludera alla på ett naturligt sätt och omvänder alltid det ibland negativa till något positivt. Hon får barnen att känna sig framgångsrika, är duktig på att förklara och visa övningar, håller varierande träningar som alla kan vara med på och framför allt peppar hon dem på ett sätt som inte blir pressande eller krävande.

Anna är en inspiratör och förebild inte bara för barn och ungdomar utan även för andra ledare och föräldrar i föreningen. Vid sidan om ledarskapet hinner hon även med att administrera en hel del inom föreningen vad gäller hemsida, planering av aktiviteter och annat som hör föreningslivet till.  

Anna Grändborn är ett föredöme för ideella föreningsledare och för ett liv i rörelse. ”

Senast uppdaterad: 2 juni 2023