Söderhamn visar vägen mot fossilfri fordonsflotta – nomineras till Laddguldet

Söderhamns kommun är en av tio kommuner som nominerats till Laddguldet 2022, för arbetet för en fossilfri fordonsflotta.

Söderhamns kommun är nominerat till Laddguldet - ett pris som delas ut till kommuner som tagit konkreta initiativ och skapat förutsättningar för omställningen till en fossilfri fordonsflotta.

Elektrifieringen av fordonsflottan är viktig i vår omställning för att nå klimatmålen. Söderhamns kommun har lagt i en hög växel på resan dit. Det visar nomineringen till priset Laddguldet, som delas ut för sjätte året i rad. Söderhamn är en av tio nominerade kommuner som bedöms arbeta med helhetsgrepp och långsiktighet för att främja användandet av laddbara fordon.

Exempel på grepp som tas i Söderhamn är att vara på tårna när externa aktörer (Tesla) kommit med elnätsfrågor (Söderhamn Nära) inför lokala investeringar. I februari 2022 kom också de första laddstolparna upp på Busstorget i centrala Söderhamn. Dessutom har politiken beslutat om en strategi som även innehåller inriktning för övriga fossilfria drivmedel.

Läs mer: Invigning av laddstolpar i centrum Länk till annan webbplats.

Kommunalrådet John-Erik Jansson (C) vid de laddstolpar som invigdes i centrala Söderhamn 2022.

Finalen 2 december

Juryn för Laddguldet 2022 består av representanter från Allmännyttan, Fastighetsägarna, eCarExpo, Mobility Sweden, Power Circle, Sveriges Åkeriföretag och Klimatkommunerna. Fredagen 2 december 2022 på eCarExpo i Göteborg koras pristagarna.

Läs mer: Söderhamn i topp i hållbarhetsranking Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 1 november 2022