Ny arrendator till Berget: fokus på folkpark när Småstadsliv flyttar in

Olle Andersson och Christer Johansson från Småstadsliv, som arrenderar Berget sommaren 2023.

Söderhamns kommun har hittat en arrendator till Östra berget. Det humorgruppen Småstadsliv som flyttar in med bland annat liveakter och glassbar.

Söderhamns kommun har letat efter en arrendator till Berget sedan i höstas. Småstadsliv har sökt efter en fast plats för sin scenkonst. När de tu möttes via en trevare från Söderhamns kommun sa det klick.

- Bollen kom liksom rullande, vi åkte upp och kollade och tänkte att här är det. Vi har letat en sommarscen för det vi vill göra. Vi får parkera turnébussen och i stället kan publiken komma till oss, säger Christer Johansson, kreativ motor i Småstadsliv.

Folkparken ska leva

Han berättar att det är folkparkstanken som nu ska värnas med bland annat minigolf, servering och livemusik. Så småningom också en egen sommarföreställning, första scenen är skriven och mer på gång. Kanske dyker karaktären Agneta Patrull upp för att leda kvällar från scenen?

- Vi älskar folkparker som ju är scenartistens och scenarbetarens urmoder. Vi ska behålla folkparkskänslan och hit ska man också kunna komma och bara se ut över Söderhamn och den fantastiska utsikten. Här ska det vara skönt att bara vara och för barn att springa runt, sånt ska inte underskattas, säger Christer Johansson.

Christer Johansson och Olle Andersson med Catarina Filipovic från Söderhamns kommun.

Möjlighet till sju år

Avtalet mellan Söderhamns kommun och Småstadsliv är en så kallad koncessionsupphandling, som gäller först under ett år. Med möjlighet till förlängning till 3 x 2 år, alltså sammanlagt sju år. Kommunen äger anläggningen och Småstadsliv står för verksamheten i den.

- Det känns jättebra. Jag tror på idén som är bra inte bara för Berget utan för hela Söderhamn i ett längre perspektiv. Lösningen ger möjlighet för dem att planera framåt, för att göra det de tänker. Skönt att det är i hamn och att vi kuggade i varandra så snabbt, säger Catarina Filipovic, enhetschef i Söderhamns kommuns Sektor samhällsservice.

Läs mer: Upphandlingsskola 18 april

Läs mer: Aktuella upphandlingar

Senast uppdaterad: 5 april 2023