Heja föreningslivet! - kolla in fem filmer som lyfter en viktig spelare i samhällsutvecklingen

Bild

Varje vecka, året om bidrar vårt rika föreningsliv till hälsa, sammanhang och bättre liv för våra medborgare! Nu finns några filmer som lyfter några delar av föreningslivets och föreningsmänniskornas viktiga funktion. Titta, inspireras, dela och använd!

Ett rikt och blomstrande föreningsliv att något vi kan vara stolta över och som alla som engagerar sig på något sätt bidrar till. Söderhamns kommun stödjer föreningar genom till exempel bidrag, möjlighet att boka anläggningar och utbildningar – och nu med några nya filmer som en liten del i detta.

Se filmer: Föreningslivet stärker Söderhamn – filmer

De fem filmerna har gjorts med ambitionen att sätta ljuset på föreningslivet som en viktig spelare i samhällsutvecklingen och det breda utbud som finns. Filmerna är knutna till teman som engagemang, evenemang, aktivitet hela livet, ideellt ledarskap och trygga miljöer.

- I Söderhamns rika föreningsliv finns så många som engagerar sig, föreningarna står för en stor, positiv och sammanhållande kraft. Ta bara alla som engegerar sig ideellt, att man bryr sig om något som inte handlar om en själv, hjälper ju också till att få ett samhälle som sitter ihop. Föreningslivet är så viktigt i en kommun som vår, säger Patrik Jakobsson, kommundirektör i Söderhamn.

Titta och använd filmerna

Filmerna har producerats av Söderhamns kommun inom ramen för projektet Stärka Söderhamn, med stöd från Tillväxtverket och RF Sisu Gävleborg.

Läs mer: Stärka Söderhamn

Filmerna kommer att presenteras på Facebook och de hittas också på kommunwebben tillsammans med bakgrund och information.

Filmerna kan laddas ned och användas eller tittas på som inspiration och pepp. Tack alla ni som medverkat och alla som jobbar och deltar inom föreningslivet!

Läs mer: Föreningar och föreningsliv Söderhamns kommun

Senast uppdaterad: 4 juli 2023