Josefin och Biggans nya arbetskläder värmer i dubbel bemärkelse

Josefin syns i sina nya arbetskläder.

Josefin spanar ut över gården på alla barnen, Biggan syns i förgrunden. De fick sina arbetskläder precis när det började bli kallt ute, bra tajming tycker de båda.

Förmiddagen bjuder på en lågt stående sol, minusgrader och lite snålblåst. På Lillbergets förskola springer barn i åldrarna 1–5 år runt och trotsar kylan. Tidigare har barnen ätit frukost och lekt vid olika stationer; med byggmagneter, lekt i bygg- och konstruktionsrummet och färglagt julkort.

Förskolläraren Josefin Persson och barnskötaren Biggan (Birgitta) Engberg som båda arbetat i förskolan i över 20 år, fick för drygt två månader sen arbetskläder, liksom alla kommunens medarbetare inom förskola och fritidshem. Vi ställer fem snabba frågor med anledning av detta:

Brrr, det är småkyligt idag – hur känns det med nya arbetskläderna?
Toppen, utbrister Josefin. Och samtidigt tillägger Biggan: Helt fantastiskt!

Vad är det för typ av kläder?
Kläderna är enhetliga i färg och modell med kommunens logotyp och en uppsättning består av byxor, collagetröja (med eller utan huva), fleecejacka, överdragsbyxor, skaljacka, täckbyxor, mössa och pannband.

Hur gick det till att få kläderna?
Vi hade utprovning av kläder mitt i högsommaren när det var 30 grader varmt, minns Josefin. Det kändes väldigt bra att få prova eftersom det är så olika med storlekar på olika modellar av kläder. Det fanns stort urval på både dam- och herr-modeller vilken kändes flexibelt, tillägger Biggan.

Hur har kläderna förändrat er vardag?
Man vet att det alltid finns kläder vid temperaturskillnader, säger Biggan. Ja, man slipper planera sitt klädval och packandet, tillägger Josefin.

Vad är det bästa med kläderna?
Innebyxorna, utbrister Josefin kvickt. Nu slipper jag få hål på höger knä på mina egna byxor, de egna kläderna har tagit stryk eftersom vi sitter så mycket på golvet. Kläderna är sköna och bekväma, det fungerar bra att klä sig efter lager-på-lager-principen och det väldigt bra med brett urval, resonerar de båda.

Undertecknad är kontorsklädd och fryser hem medan Josefin och Biggan är kvar ute med de lekande barnen, varma trots kylan.

Biggan är passagerare i lekbussen och Josefin står bredvid och pratar med chauffören i blå overall.

Biggan är passagerare i lekbussen och Josefin står bredvid och pratar med chauffören i blå overall.

Relaterade länkar

Senast uppdaterad: 19 februari 2019