Tillbaka till Trönö - rätt melodi för Siri: ”Känner att jag hamnat rätt”

Musikläraren Siri Jernkrok hittade snabbt in i gemenskapen på Stentägtskolan när hon flyttade tillbaka till Trönö efter flera år på annan ort.

Siri Jernkrok kände sig genast välkommen då hon vände tillbaka till Söderhamn och Stentägtskolan efter sju år i Piteå. Nu stortrivs musikläraren både jobb och boende.

I juni gick Siri Jernkrok i mål efter fem års studier till musiklärare. Suget att flytta hem efter sju år i Piteå växte och nu bor hon och sambon i Trönö. Hon som musiklärare i Söderhamn, han i Arbrå.

Det var aldrig givet att det skulle bli den banan.

- Jag kom in i musikhögskolevärlden och såg hur det var. Då kom tanken ’varför inte bli lärare?’.

Jag kände mig väldigt välkomnad redan på intervjun

Sagt och gjort. Fem år av studier senare så undervisar Siri Jernkrok i Stentägtskolan, dit hon lockats av både tips och goda rykten.

- Jag hörde mig för, ringde rektorn och här är jag nu, säger Siri Jernkrok med ett skratt.

- Jag hörde av andra som jobbat på Stentägten att det var jättebra, då blev jag pepp. Och jag kände mig väldigt välkomnad redan på intervjun.

Mötet med barnen är det bästa

Nyss har ett gäng mellanstadielever lämnat salen efter att ha tagit sig genom The lion sleeps tonight med både sång, trummor, gitarr och bas.

- Mötet med barnen är det allra roligaste. När man ser att de behärskar ett instrument. Först tänker man ’det kommer aldrig att gå’ men sen när polletten trillar ned… Det gör mig så glad, säger Siri Jernkrok.

Siri Jernkrok kände sig direkt välkommen i Söderhamns kommuns skolorganisation. Vid årsskiftet 2019/2020 väntar en spännande flytt till nya Stentägtskolan.

Flytt till nya fina lokaler

Som musiklärare fyllde Siri Jernkrok en lucka i skolans lärarstab. Snart väntar flytt i nybyggda lokaler på Stentägtskolan - större, ljusare och med bättre förutsättningar för alla ämnen, inte minst musik.

- Det ser jag fram emot. Det känns jättekul och lyxigt att få vara med om det.

Efter några år borta ser man Söderhamn med lite andra ögon

Samma positiva känsla har Siri Jernkrok om sin flytt tillbaka till Söderhamn och Trönö, där hon och sambon hyr mormors gamla hus.

- Det känns väldigt trevligt i stället för studentlägenhet. Här är det rätt nära till det mesta. Efter några år borta ser man Söderhamn med lite andra ögon, man kanske behöver lite distans för att se det. Jag tycker att stan kan vara stolt över mycket, det finns många som engagerar sig i saker. Det känns som att vi hamnat rätt.

Siri Jernkrok hade ingen erfarenhet av att undervisa barn i mellanstadieåldern, men hon har insett att det är en spännande och utvecklande tid för både barn och lärare.

Relaterade länkar

Senast uppdaterad: 16 november 2020