Gör som Gabriella - bli vikarie i skolvärlden: ”Bara ut och köra”

Gabriella Elffors är vikarie inom Söderhamns kommuns skolvärd genom Bemanningen. Det tipsar hon om att fler borde göra - ansök nu!

Söderhamns kommun behöver fler vikarier inom olika områden. Gabriella Elffors har hittat rätt inom skolvärlden där hon arbetar i väntan på studier. Sök du också!

För ett år sedan började Gabriella Elffors som vikarie i Söderhamns kommun. Det är inget hon ångrar. Ett år senare ser hon tillbaka på en tid som givit massor av arbetstimmar inom förskole- och skolvärlden.

- Jag letade efter jobb och fick tips om att höra av mig till Bemanningen. Så jag fyllde i en intresseanmälan, sen var det bara ut och köra, säger 19-åringen.

Stor variation

Hon berättar att variationen är stor, såväl på vikariatens längd och var hon behövs. En dag här, en där, ibland längre perioder. Från förskolans verksamhet till högstadiet. Det passar Gabriella Elffors fint.

- Det är definitivt oregelbundet men för mig fungerar det bra. Jag tycker om omväxlingen, att det inte blir ensidigt.

Den här dagen är hon vikarie i en högstadieklass på Vågbroskolan. Lektionerna är förberedda och en vikarie får det material som behövs. Själv bidrar Gabriella Elffors med nyfikenhet, lugn och efter ett år som vikare också viss erfarenhet – nyttig att ha med sig i livet och den väntande utbildningen till brandingenjör.

- Jag gillar att man får perspektiv och förståelse för ett yrke och lär sig hantera olika situationer. Och så får man träffa trevliga personer i olika åldrar som man aldrig skulle ha träffat annars.

Ansök eller tipsa vidare

Lämna in en intresseanmälan du också, eller tipsa någon som borde ta vara på möjligheten. Inom förskole- och skolvärlden finns behov av nya vikarier, det gäller också inom vård- och omsorg och storkök.

Gabriella Elffors skickar med tre fördelar med att arbeta som vikarie inom Söderhamn kommuns skolvärld.

  • Du får träffa många härliga människor
  • Nya perspektiv att ta med ut i livet
  • Välkommen till yrkesroller som inte är ensidiga och långt ifrån stillasittande.

Ansök här: Intresseanmälan timvikarie - Söderhamns kommun (soderhamn.se) Länk till annan webbplats.

Relaterade länkar

Senast uppdaterad: 7 mars 2023