Busskortet Ung i Söderhamn

Söderhamns kommun vill att fler ska resa kollektivt. Därför erbjuds alla barn och ungdomar mellan 7 - 19 år som är folkbokförda i kommunen ett ungdomskort. Kortet kallas för 'Ung i Söderhamn' och är kostnadsfritt. Det gäller för obegränsat antal resor, alla dagar, kvällar, helger och alla lov med X-trafik inom Söderhamns kommun.

När kommer kortet

Kortet skickas från Söderhamns kundtjänst när ett barn fyller 7 år. Har barnet inte fyllt 7 ännu, men behöver busskort för att ta sig till skolan, så kan det i vissa fall gå att få kortet lite tidigare. Är du nyinflyttad till Söderhamn så behöver du kontakta kundtjänst för att få kortet.

Var rädd om ditt kort

Kortet är personligt. För att vara giltigt ska det stå namn och födelsenummer på det. Tappar du kortet ska du kontakta din skola eller kundtjänst. Det kostar 100 kronor att få ett nytt. Om kortet slutar att fungera får du byta ut det utan kostnad på din skola eller hos kundtjänst.

Årskort med X-trafik

Du som redan har köpt ett årskort kan kontakta Trafikupplysningen på 0771-9 10 10 9 för att få kortet återköpt. 30-dagarskort eller fritidskort återköps inte.

Resor över kommungränsen

Kortet gäller bara inom Söderhamns kommun. Det kan inte användas som delbetalning.
Vill du resa utanför kommungränsen behöver du köpa en biljett för hela resan.

När du fyller 20 år

Kortet gäller för dig som är 7 - 19 år. Den dag du fyller 20 år kan du inte längre använda det.

Senast uppdaterad: 26 augusti 2022
Trafik och gator