Robert Sahrling trivs i Vallvik, där han har sin verkstad för kvalitetsinstrument - basar, gitarrer och förstärkare.

Gitarrmakaren vid världens ände: "Logistiken fungerar fint - i Vallvik blir jag kvar”

Lokalt har orten kallats ”världens ände”. Men det är snarare så att hela havet och vyerna öppnar sig lite extra i den lilla kustorten Vallvik strax söder om Ljusne. Här i sin lilla verkstad tillverkar Robert Sahrling kvalitetsgitarrer som hittar kunder över hela världen.

I lilla kustsamhället Vallvik finns fina kustnära boenden, en plats för både sommarhus och fast befolkning. Här finns också näringslivet närvarande, störst är Rottneros som håller fanan högt i en ort som präglats av industrier.

Och mitt i allt en liten verkstad för välljud.

- Jag brukar säga att jag har Vallviks näst största tillverkningsindustri här, säger Robert Sahrling, mannen bakom Ares Custom Guitars.

Här kan du klämma och känna och det är ju en raritet i dag

I en liten verkstad på gården tillverkar han elgitarrer, basar, och förstärkare av hög kvalitet, såna som lockar kunder från alla håll i världen och från det absoluta toppskiktet. Allt som skeppas ut förses med texten ”Made in Vallvik Sweden”.

Från Vallvik ut till världen

Musiker kommer från alla håll till Vallvik för att lyssna, känna och få en kopp kaffe.

– Jag ser mig som en verktygsmakare som gör verktyg för professionella musiker. Verktygen ska vara som en förlängning av ryggmärgen. Här kan du klämma och känna och det är ju en raritet i dag, det kan du inte via nätet, säger Robert Sahrling, som flyttade till Vallvik efter en skilsmässa.

Nu räknar han till 13 år i det lilla kustsamhället, som är en alldeles utmärkt bas för företagande, säger instrumentbyggaren.

– Det funkar bara fint. Jag har ju arbetat upp ett nät genom åren. Logistiken fungerar bra, här i Vallvik blir jag kvar, jag trivs jättebra.

Man i snickarverkstad.

I sin lilla verkstad för välljud skapar Robert Sahrling produkter som har bra renommé i musikkretsar.

Senast uppdaterad: 11 december 2019