Verka i Söderhamn

Stora industrier som präglat platsen samsas med spirande småföretagande. Tradition och kunnande, driv och framåtanda. Vi hjälps åt att göra varandra bättre.

Erik designar för Michelinrestauranger
Erik Mossnelid har lyckats! Fem år från det att idén blev verkstad räknar han in ett femtiotal Michelinstjärnor i sin krets av kunder. Där finns Restaurang Frantzén, Operakällaren plus ett gäng internationella finkrogar i bland annat Paris, London och Hong Kong.

Från Syrien, via Dubai till Söderhamns nöjesliv
Ahmad Shalak från Syrien kom som flykting till Söderhamn 2014. Vid kafébordet lärde han sig språket och fick in en fot i krögarbranschen. Nu är han delägare i både en restaurang och ett kafé som blivit en aktiv del i Söderhamns nöjesliv.

Gitarrmakaren vid världens ände: "Här blir jag kvar"
”Made in Vallvik Sweden”. Så står det på de elgitarrer, basar, och förstärkare som Robert Sahrling tillverkar i sin lilla verkstad på gården. Kvalitetsprodukterna han gör lockar kunder från alla håll i världen och från det absoluta toppskiktet av musiker.

Entreprenörer och bra förutsättningar för företagande är viktig för tillväxt och sysselsättning i Söderhamn, nu och i framtiden. Närinbgsliv Söderhamn är den självklara aktören när du ska starta, utveckla eller etablera din verksamhet i Söderhamn.

Vi erbjuder utbildningar till blivande företagare och affärsutvecklingsprogram till de befintliga. Rådgivningen är anpassad efter dina förutsättningar. Vi lotsar dig till näringslivets aktörer för att du ska få tillgång till de möjligheter du behöver för att stärka konkurrenskraften och säkra utvecklingen i ditt företag.

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig

Väg och järnväg

Söderhamns kommun har ett fördelaktigt läge, mitt emellan Stockholm och Arlanda och fjällvärlden. E4, Ostkustbanan, Kilaforsbanan och väg 50 sammanstrålar alla nära Söderhamns stadskärna.

Söderhamn attraktiva och tillgängliga läge gör kommunen till en delregional kärna med en spännande framtid som plats för boende, arbete, näringsliv, kultur och fritid.

Hamnar

Dessutom finns industrihamnar i Orrskär (Ljusne), Sandarne, Stugsund och Långrör (Sandarne).

Orrskär, den största med kommunen som delägare, är Sveriges största träutskeppningshamn för sågade trävaror med destination Nordafrika. Orrskärhamnen är isfri och har elva meters maxdjup. Här finns transportöranläggning för flis och hamnen har järnvägsanslutning till Ostkustbanan.

Fakta Orrskär

  • Upplagsyta 100 000 kvm varav 20 000 kvm asfalt. Magasin 4 500 kvm.
  • 45 fast anställda.
  • 1 000 000 kubikmeter trävaror per år.
  • Omkring 14 000 lastbilar och 4 000 järnvägsvagnar trafikerar hamnen.
  • Utskeppningshamn för 25-30 sågverk.

Läs mer om Orrskärhamnen: Mellansveriges logistiknav - Orrskär Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 21 april 2023