"Här får du mycket för pengarna" - Denise trivs i drömhuset

Denise Eliasson

Denise Eliasson

Bra boende – till bra pris. Det lockade Denise Eliasson till Hälsingland och Söderhamn. Nu jobbar skolbibliotekarien runt om i kommunen med att med att locka unga till läsning. Drömboendet fanns i Vågbro, en kort promenad från skolbiblioteket.

Denise Eliasson och hennes sambo ville köpa hus, gärna i Hälsingland. Med sökljuset på betade de av utbudet och hittade till sist vad de sökte i Söderhamn. Nu stortrivs de i ett hörnhus i ett villaområde i Vågbro, strax norr om Söderhamn.

- Vi sökte någonstans där det är ekonomiskt rimligt att köpa hus och så hittade vi det här huset. Vi letade samtidigt på andra ställen men vi jämförde alltid med det här, så vi bestämde oss för att det är här vi vill bo. Man får avsevärt mycket mer hus för pengarna här än i de orter vi jämförde med. Vi föll för känslan både i huset och området, det kände vi redan när vi svängde in i kvarteret, säger Denise Eliasson.

Det finns väldigt många mysiga skolor

Denise Eriksson

Korta avstånd ett plus

Jobbet var också en anledning till att valet föll på Söderhamn. Nu trivs hon med att som skolbibliotekarie sprida läslust, förmedla kunskap om källkritik och medier, köpa in och gallra i kommunens F-6-skolor.

- Det finns väldigt många mysiga skolor får jag säga, flera som ligger väldigt fint till. Och jag träffar mysig personal varje dag, säger Denise Eliasson, som själv har sin bas i Vågbroskolans skolbibliotek - bara en kort promenad från hemmet i hörnet.

- Det är nära men allt är nära här. För en som bott både i Kramfors och Umeå är det inte några avstånd alls.

Vi längtar hem nästan så fort vi åker därifrån

Att inte bo för långt ifrån föräldrarna men samtidigt nära havet, var också några önskemål inför husköpet. Det införlivades också.

- Visst är det en väldigt fin kust här i Söderhamn. Vi har åkt med turbåten Moa och det var fantastiskt vackert, säger Denise Eliasson.

Har hittat hem

Hon säger att det blivit en del flyttar genom livet, men att de nu hittat hem där i hörnet på Norra Höglundavägen.
- Vi trivs så fruktansvärt bra i huset att vi längtar hem nästan så fort vi åker därifrån.

Senast uppdaterad: 11 december 2019