Logotyp

Söderhamns nya logotyp är fri att använda för alla som vill vara med och stärka Söderhamn som plats.

Logotyp utan koordinater

Denna version av logotypen, utan koordinater, används tillsammans med annan avsändare eller tillsammans med platstillägget. Logotypen ska endast användas i svart eller vitt. Mot en mörk bakgrund använder du den negativa logotypen. Låt tydligheten avgöra.

Friyta logotyp utan koordinater

Friytan säkrar att logotypen är placerad med tillräckligt avstånd till annan text eller bild. Lämna alltid ett utrymme motsvarande minst höjden av bokstaven h i alla riktningar. Friytan måste respekteras även när du använder logotypen tillsammans med andra logotyper och grafiska profiler.

Logotyp för platsen Söderhamn består av texten "Söderhamn", gradtecknet och koordinater för Söderhamn.

Logotyp med koordinater

Det här är Söderhamns logotyp i sin helhet. Den får du bara använda när Söderhamn är ensam avsändare i kommunikationen. Här ska koordinaterna för longitud och latitud aldrig ändras. De anger platsen för tätorten Söderhamn. Logotypen ska endast användas i svart eller vitt. Mot en mörk bakgrund använder du den negativa logotypen. Låt tydligheten avgöra.

Logotypens friyta utgörs av höjden på bokstaven h.

Friyta logotyp med koordinater

Friytan säkrar att logotypen är placerad med tillräckligt avstånd till annan text eller bild. Lämna alltid ett utrymme motsvarande minst höjden av bokstaven h i alla riktningar.

Logotypen kan placeras i valfritt hörn eller centrerat.

Logotypens placering

Logotypen ska placeras i något av de fyra hörnen eller centrerad. Även när du använder den tillsammans med andra logotyper och i andra grafiska profiler måste placeringen respekteras, liksom friytan

Logotypens storlek

För alla vanliga A-format (A2, A3, A4, A5) ska logotypens storlek vara en fjärdedel (25%) av formatets kortaste sida. Är formatet mindre än A5 eller större än A2, krävs dock en optisk justering av storleken.

  • Minsta storlek för logotypen med koordinater är 38 millimeter bred.
  • Minsta storlek för logotyp utan koordinater är 20 millimeter bred.

Stående logotyp

Endast i undantagsfall ska du använda en stående logotyp. Till exempel av utrymmesskäl på flaggor, beachflaggor eller roll ups. Tydlighet är avgörande.

Responsiv symbol

En responsiv logotyp innebär en förenklad symbol, som fungerar i de allra minsta formaten, t ex som avatarbild i sociala medier. Om du använder den responsiva symbolen är det viktigt att Söderhamn som avsändare tydligt framgår i övrig text och/eller grafik.

Sammanhang där Söderhamns logotyp och profil inte får förekomma:

  • Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  • Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  • Våldsskildringar eller pornografi.
  • Uppmaning till brott.
  • Svordomar eller obscena ord.
  • Olovlig användning av upphovsrättsligt skyddat material.

Om du ser att Söderhamns logotyp, bilder och grafiska profil används på ett sätt som du uppfattar strider mot god ton är vi tacksamma om du hör av dig till Söderhamns kommuns kommunikationsenhet. Kommunen förbehåller sig rätten att neka användning i fall som strider mot god marknadsföringssed.

Ladda ner Söderhamns platslogotyper (8 mb)

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 december 2019

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn