Ämnen & kurser

En dansande ung flicka med vingar i motljus.

En av Kulturskolans elever dansar med vingar i motljus.

Kulturskolan ger utrymme för ditt konstnärliga skapande, nya intressen och många möten. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser inom dans, sång, musikinstrument, drama och teater – välkommen att anmäla dig!

Vår undervisning bedrivs centralt i Söderhamn på Kulturskolan i anpassade lokaler, vi har också verksamhet på kommunens alla skolor. Terminsavgiften för barn är 350 kronor per ämne, summan gäller också för ungdomar så länge du studerar på gymnasiet. Att hyra instrument kostar 300 kronor per termin. Det är avgiftsfritt för elever som går på ett musikämne att delta i orkester, och för sångelever att delta i kör.

Vilka kurser erbjuds för respektive ålder?

Mellan 4-7 år

Upptakten; dans, sång och teater.

Från 7 år

Nycirkus, musikinstrument, körsång, teater och drama. Även dans i mån av plats.

Från 8 år

Dans och körsång.

Från 10 år

Film.

Från 12 år

Enskild sång.

Välkommen även som vuxen

Du som har gått ut gymnasiet är också välkommen att söka till Kulturskolan, då räknas du som vuxen. Du kan till exempel delta i djembegrupp, kammarorkester och individuella musiklektioner. Barn och ungdomar prioriteras alltid först i våra kösystem. Vuxna som deltar i gruppverksamhet betalar 350 kronor per termin. Som vuxen faktureras du en högre avgift vid individuell musiklektion.

Senast uppdaterad: 19 februari 2024