Där drömmar blir verklighet

Två glada barn har roligt på scenen och blir teatersminkade.

Vi ger dig redskap så du kan fylla din omgivning med toner, rörelser, uttryck och passion! På Kulturskolan vill vi att du ska göra det du tycker är absolut roligast – på det sätt som passar just dig.

Kulturskolan erbjuder dig som är barn eller ungdom en kvalificerad, bred undervisning av välutbildade pedagoger i dans, drama, film, teater, rytmik, sång, musik och nycirkus. Vi sätter samman konserter, orkestrar, körsång, dansuppvisningar, teatrar och musikaler som du kan delta i.

Du behöver inte ha några förkunskaper, lärandet utgår från just dina förutsättningar, intresse, ambition och förmåga. Undervisningen ska fördjupa dina kreativa och konstnärliga färdigheter, men gynnar också din personliga utveckling och din sociala kompetens.

Undervisningen bedrivs på skolor i kommunen under dagtid och på Kulturskolan under eftermiddag och kväll. Kulturskolan samarbetar även med förskolor och grundskolor i olika projekt.

Kulturskolan är en fantastisk möjlighet för barn och vuxna att träffas omkring ett gemensamt intresse och är en viktig ingrediens i Söderhamns kulturliv. Välkommen du också!

Senast uppdaterad: 19 februari 2024