Friluftsliv, idrott, motion

Bryggor vid en skärgårdsö.

Gästbrygga vid Enskär

Söderhamn har ett friluftsliv i toppklass. I Söderhamn möter hälsingeskogen havet. Landsbygdens åkermarker breder ut sig däremellan. Upplev naturen på cykel eller till fots. Doppa tårna i hav eller sjö. Eller dra upp storgäddan i viken.

Vandring och cykel

Upplev naturen på cykel eller till fots, på leder och slingrande vägar eller längs kustremsan vid havet. Hälsingland, med Söderhamn vid kusten, är ett härligt vandrings- och cykellandskap, med massor av bra naturupplevelser.

Upplev skärgården

Söderhamn har en underbar och vacker skärgård med över 500 öar. Ett riktigt smultronställe för alla söderhamnare och besökare. Vi gör skärgården tillgänglig för alla - även för dig som inte har tillgång till egen stuga eller båt.

Fantastiskt fritidsfiske

I och runt Söderhamn finns ett rikt utbud och goda möjligheter till ett fantastiskt fritidsfiske. Mer erkänt är kanske lax- och havsöringsfisket vid Ljusnans mynning. Populärt är också trollingfisket runt vår härliga skärgård och kajfisket efter strömmingen inne i Söderhamnsfjärden. Men vi har också så oändligt mycket mer. Söderhamn satsar helhjärtat på ett mångsidigt fritidsfiske. 

Bada i hav, sjö eller i ett inomhusbad

I kustkommunen Söderhamn finns badmöjligheter året runt. Du kan bada i havet, i våra vackra insjöar, i tempererat utomhusbad och i två inomhusbad. Stenö havsbad och inomhusbadet Aquarena är tillgänglighetsanpassade - att alla ska kunna bada här.

Naturreservat

I Söderhamns kommun finns sammanlagt 12 naturreservat i varierande naturmiljöer.

Senast uppdaterad: 18 januari 2024
Uppleva och göra