Barn och unga

Bibliotekets avdelningar för barn och unga är lugna och trygga platser till för att du skall hitta de böcker som passar just dig.

Här finns böcker för högläsning till de minsta, till dig som just håller på att lära dig läsa eller till dig som är en fullfjädrad bokslukare. Biblioteket strävar efter att kunna tillgodose böcker för alla typer av läsare, därför erbjuder vi även böcker på andra språk, talböcker, taktila böcker och så vidare.

Håll även utkik för olika aktiviteter som sker för barn och unga på biblioteket. Det kan vara exempelvis vara sagostunder, pyssel eller teater.

Låna böcker och läs tillsammans

Det är aldrig för tidigt eller för sent att börja läsa tillsammans. 50 böcker du inte får missa är ett häfte med förslag på bra och inspirerande böcker för barn och föräldrar att läsa med varandra. Böckerna i häftet följer barnets utveckling från cirka 3 års ålder till 6 års ålder. Häftet finns att hämta på alla bibliotek i länet, och du kan också ladda ner det i PDF-format.

När barn och föräldrar har läst 25 böcker är ni välkomna till biblioteket för att hämta en bokpresent. Och när alla böcker från listan är lästa får barnet ytterligare en bokpresent. Illustrationerna i häftet är gjorda av Lena Sjöberg, illustratör och barnboksförfattare från Sandviken.

Välkommen in till biblioteket för att hämta häftet och låna böckerna!

Barn 7-12 år

Barn 7-12 år har egna sidor på HelGebibliotekens webb. Där kan du få massor av lästips och hålla koll när biblioteket får in nya böcker.
Kolla in HelGebibliotekens barnsidor, http://www.helgebiblioteken.se/web/arena/barn Länk till annan webbplats.

Unga 13-16 år

Ungdom 13-16 år har också egna sidor på HelGebibliotekens webb. Där finns massor av lästips och listor att hålla koll på när biblioteket får in nya böcker.
Kolla in HelGebibliotekens ungsidor, http://www.helgebiblioteken.se/web/arena/ung Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 9 juni 2022
Biblioteket

Kontakt Söderhamns bibliotek

Adress
Köpmangatan 11
826 30 Söderhamn

Postadress
Söderhamns kommun
Söderhamns bibliotek
826 80 Söderhamn

Lånedisk
Information tel: 0270-75510.
E-post: biblioteket@soderhamn.se

Kultur- och bibliotekschef:
Catarina Filipovic, tel: 0270-75501

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn