Jobba inom barn- och utbildning

Pojke sitter i klassrum vid undervisning.

Välkommen att möta flera tusen underbara, tokiga och kloka barn och elever! Bli kollega med hundratals glada, kompetenta och omsorgsfulla medarbetare. Så klart även ett femtontal engagerade, inspirerande och hängivna rektorer. Bli en av oss och var med och utbilda och forma vår framtid! 

Har du vad som krävs för att bli en av oss?

Vi har frågat våra barn och elever vad de tycker är viktigt i skolan och hur en bra pedagog ska vara. Det är ju i slutändan våra barn och elever som ska ha nytta av den rekrytering vi gör. Kika på våra korta filmer från våra verksamheter.

Hur är en bra pedagog?

Porträtt på pojke i skolan, intervju för film.

Varför är det viktigt med utbildning?

Har du vad som krävs? Vill du vara viktig?

Sök våra lediga jobb redan idag – skoj om vi blir kollegor!

Varför ska du bli en av oss?

Inom barn och utbildning kan du arbeta som allt i från rektor, förstelärare och pedagog till förskolelärare, administratör och barnskötare. I Söderhamn finns 12 kommunala skolor, 14 förskolor och 12 fritidshem med både lantligt och centralt läge.

Vi jobbar varje dag för att barnens och elevernas tid i våra verksamheter ska bli så bra som möjligt. Alla barn och elever ska få med sig en kunskapsbas att bygga vidare på, för att kunna välja sin egen framtid.

"Alla ska lyckas" är barn- och utbildningsnämndens verksamhetsidé: En kreativ och utmanande förskola och skola där barn och elever ges möjlighet att vara entreprenörer i sitt eget liv och därmed välja sin egen framtid.

Veronica, som jobbar på Stugsunds skola – har hittat rätt.

Kompetensutveckling

Engagerade rektorer och kollegialt lärande är viktigt för oss – och för dig! Vi är övertygade om att det ger en arbetsmiljö som hjälper både barn, elever och dig som pedagog att lyckas.

Vi kompetensutvecklar dig som medarbetare kontinuerligt, bland annat satsar vi årligen på Skolforum där du som arbetar med oss inom barn och utbildning är välkommen. Skolforum är Söderhamns kommuns satsning för kompetensutveckling, där pedagoger samlas under några dagar för att inspireras och inspirera kollegor. Under Skolforum lyfts bland annat goda exempel från verksamheterna och varvas med föreläsningar av toppnamn som James Nottingham och Micke Gunnarsson (de föreläste under 2018, föreläsare varierar från år till år).

Hög kvalitet

Söderhamns grundskolor ligger över snittet i länet när det gäller niondeklassarnas behörighet till gymnasiet. 81,3 procent av Söderhamns nior når gymnasiebehörighet att jämföra med ett snitt på 79,1 procent i länet och 82,5 procent för kommunala huvudmän i riket.

Söderhamns kommun jobbar kontinuerligt för bättre kvalité och målet är att alla ska lyckas.

Utbilda dig till lärare och få lön samtidigt

Söderhamns kommun samarbetar med Mittuniversitetet och Högskolan i Gävle för att kunna erbjuda dig två olika utbildningsalternativ. Du har en halvtidstjänst som lärare i Söderhamns kommun samtidigt som du utbildar dig i 75 % studietakt. Ta del av denna unika chans och läs mer om arbetsintegrerad lärarutbildning.

Relaterade länkar

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 mars 2020
Jobba hos oss

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn