Jobba inom barn- och utbildning

Elev på syslöjden håller i ett tyghjärta.

Joud har syslöjd på Stenbergaskolan.

Välkommen att möta flera tusen underbara, tokiga och kloka barn och elever! Bli kollega med hundratals glada, kompetenta och omsorgsfulla medarbetare. Så klart även ett femtontal engagerade, inspirerande och hängivna rektorer. Bli en av oss – utbilda och forma vår framtid! 

Det är våra barn och elever som ska ha nytta av den rekrytering av pedagoger vi gör. Vi har därför filmat och frågat våra barn och elever:

  • Hur är en riktigt bra dag?
  • Vad vill du bli när du blir stor?
  • Varför är det viktigt med utbildning?
  • Hur är en bra pedagog?

Har du vad som krävs för deras vardag?

Har du kikat på filmerna och känner att du passar in? Sök våra lediga jobb redan idag. Du får ett meningsfullt arbete som gör skillnad för våra barn och vårt samhälle – varje dag.

Varför ska du bli en av oss?

Inom barn och utbildning kan du arbeta som allt i från rektor, förstelärare och pedagog till förskolelärare, administratör och barnskötare. I Söderhamn finns 11 kommunala skolor, 14 förskolor och 11 fritidshem med både lantligt och centralt läge.

Vi jobbar varje dag för att barnens och elevernas tid i våra verksamheter ska bli så bra som möjligt. Alla barn och elever ska få med sig en kunskapsbas att bygga vidare på, för att kunna välja sin egen framtid.

Alla ska lyckas

är barn- och utbildningsnämndens verksamhetsidé: En kreativ och utmanande förskola och skola där barn och elever ges möjlighet att vara entreprenörer i sitt eget liv och därmed välja sin egen framtid.

Dina kollegor berättar

Alla barn är allas barn

Veronica, som jobbar på Stugsunds skola – har hittat rätt.

Efter några år borta ser man Söderhamn med lite andra ögon

Siri, är tillbaka i Trönö som musiklärare och har hittat rätt melodi.

Kompetensutveckling

Engagerade rektorer och kollegialt lärande är viktigt för oss – och för dig! Vi är övertygade om att det ger en arbetsmiljö som hjälper både barn, elever och dig som pedagog att lyckas.

Vi kompetensutvecklar dig som medarbetare kontinuerligt, bland annat satsar vi årligen på Skolforum där du som arbetar med oss inom barn och utbildning är välkommen. Skolforum är Söderhamns kommuns satsning för kompetensutveckling, där pedagoger samlas under några dagar för att inspireras och inspirera kollegor. Under Skolforum lyfts bland annat goda exempel från verksamheterna och varvas med föreläsningar av toppnamn som James Nottingham och Micke Gunnarsson (de föreläste under 2018, föreläsare varierar från år till år).

Hög kvalitet

Söderhamns grundskolor ligger över snittet i länet när det gäller niondeklassarnas behörighet till gymnasiet. Söderhamns kommun jobbar kontinuerligt för bättre kvalité och målet är att alla ska lyckas.

Utbilda dig till lärare och få lön samtidigt

Söderhamns kommun samarbetar med Högskolan i Gävle för att kunna erbjuda dig olika utbildningsalternativ. Du har en halvtidstjänst som lärare i Söderhamns kommun samtidigt som du utbildar dig i 75 % studietakt. Ta del av denna unika chans och läs mer om arbetsintegrerad lärarutbildning.

Relaterade länkar

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 maj 2021
Jobba hos oss

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn