Jobba inom barn- och utbildning

Pojke sitter i klassrum vid undervisning.

Välkommen att möta flera tusen underbara, tokiga och kloka barn och elever! Bli kollega med hundratals glada, kompetenta och omsorgsfulla medarbetare. Så klart även ett femtontal engagerade, inspirerande och hängivna rektorer. Bli en av oss – utbilda och forma vår framtid! 

Varför ska du bli en av oss?

Inom barn och utbildning kan du arbeta som allt i från rektor, förstelärare och pedagog till förskolelärare, administratör och barnskötare. I Söderhamn finns 11 kommunala skolor, 14 förskolor och 11 fritidshem med både lantligt och centralt läge.

Vi jobbar varje dag för att barnens och elevernas tid i våra verksamheter ska bli så bra som möjligt. Alla barn och elever ska få med sig en kunskapsbas att bygga vidare på, för att kunna välja sin egen framtid.

Alla ska lyckas

är barn- och utbildningsnämndens verksamhetsidé: En kreativ och utmanande förskola och skola där barn och elever ges möjlighet att vara entreprenörer i sitt eget liv och därmed välja sin egen framtid.

Dina kollegor berättar

Jag tror att Söderhamn tillhör toppskiktet när det gäller fortbildning och kompetensutveckling

Jan, som jobbar som förstelärare stortrivs och ser stora möjligheter till utveckling.

Alla barn är allas barn

Veronica, som är grundskolelärare – har hittat rätt.

Efter några år borta ser man Söderhamn med lite andra ögon

Siri, är musiklärare och har hittat rätt melodi.

Kompetensutveckling

Engagerade rektorer och kollegialt lärande är viktigt för oss – och för dig! Vi är övertygade om att det ger en arbetsmiljö som hjälper både barn, elever och dig som pedagog att lyckas.

Vi kompetensutvecklar dig som medarbetare kontinuerligt, bland annat satsar vi årligen på Skolforum där du som arbetar med oss inom barn och utbildning är välkommen. Skolforum är Söderhamns kommuns satsning för kompetensutveckling, där pedagoger samlas under några dagar för att inspireras och inspirera kollegor. Under Skolforum lyfts bland annat goda exempel från verksamheterna och varvas med föreläsningar av toppnamn som till exempel David JP Phillips och Olof Wretling.

Relaterade länkar

Senast uppdaterad: 12 augusti 2023