Datorer och utskrifter

Det finns gratis wi-fi på biblioteket. Nätverket heter Netloan. Du loggar in på det genom att fylla i ditt lånekortsnummer som användarnamn och din pinkod.

I biblioteket finns flera datorer som du kan låna gratis. Du använder ditt lånekortsnummer och din pinkod för att boka. Personalen visar hur du gör.

Personalen kan hjälpa till när du ska skriva ut eller kopiera dokument. Det går bra att skriva ut från ett usb-minne. Du kan skriva ut direkt från din mobiltelefon. För det behövs en app som heter Princh. Varje kopia och utskrift kostar 2 kr. Kopior och utskrifter i färg kostar 4 kr. Du betalar med kontanter eller med kort i
informationsdisken.

Vi kan även hjälpa till att skicka fax. Varje sida du faxar kostar 5 kr inom Sverige och 10 kr till andra länder. Du kan scanna in dokument och skicka till valfri e-postadress. Det är gratis att scanna. Personalen hjälper dig med det.

Om du behöver extra hjälp med någonting som rör datorer, mobiltelefoner, surfplattor eller Internet kan du komma till Digitala hjälpen på biblioteket. Det finns tider för bokning och för drop-in. Läs mer om Digitala hjälpen på bibliotekets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..