Summerar strålande sommar – nu laddar Lingman för mer

Man sitter vid bord på Östra berget.

Tomas Lingman är nöjd med sommaren på Östra berget. Dels gick traditionella Sommartrivseln bra, liksom den tidigare oprövade nattklubben Club Oscars som han sammanfattar som en succé.

Club Oscars blev en framgång och Sommartrivseln fungerade fint. Med den känslan i ryggen tar sig Lingman & Co an nya idéer för Söderhamns nöjesliv. ”Vi förlänger säsongen”, säger Tomas Lingman.

Sommartrivseln är ett klassiskt och populärt inslag i Söderhamnssommaren sedan mer än 30 år. Så också de senaste säsongerna då Lingman & Co stått för arrangemanget. Nu verkar Söderhamn ha fått ännu ett inslag i nöjesutbudet om sommar. Nattklubben Club Oscars, också det på Östra berget, och arrangerat av Lingman & Co tillsammans med Oscar Engqvist och Vågbro Wärdhus, summeras som succé.

Nöje för en ny generation

Idén föddes ur en fundering om vad ungdomarna Söderhamn hittar på om helgerna.

- Vi kände att vi måste hitta på något. Det är en ny generation i stan nu och det har visat sig att de vill roa sig. Vi har inte märkt något av det gnäll som kan finnas och ’att det inte får kosta något’. Uppenbarligen har vi gjort något rätt, jag tror att det handlar mycket om att göra rätt saker, säger Tomas Lingman.

Vi har inte haft en dålig lördag

Han sitter vid ett bord på Östra berget. En fin men lugn dag i början av hösten, inte många människor syns till. Annat var det under lördagskvällarna i somras då upp emot 700 personer dök upp för att roa sig. Nattklubben har varit igång varje lördag mellan 29 juni och 24 augusti.

- Fantastiskt bra, från första gången. Vi har inte haft en dålig lördag, med toppar vid löningshelgerna. Jättekul och extra kul när man läst av sociala medier och fått veta att folk åkt från Bollnäs och Hudiksvall för att ha kul här. Det har varit bra stämning med jättebra samarbete med vakter och polis. Det här kan vi bygga vidare på, säger Tomas Lingman.

Man lutar sig mot räcke.

Tomas Lingman har många idéer för Söderhamns nöjesliv. Nu härnäst väntar Oktoberfestival följt av Halloween-party längre fram.

Och det bygget startar innan strålkastarna knappt kallnat. Redan 28 september väntar en oktoberfest, enligt traditionellt manér med ompa ompa-orkester, tysk öl och mat. Kvällen riktar sig främst mot företag, men privatpersoner är förstås också välkomna.

Det blev bra, inte bara en nattklubb utan ett koncept

Därpå, 26 oktober, väntar Halloween-party, med eldar, roliga inslag och utklädda partygäster.

- Med de här två kvällarna förlänger vi säsonger så gott vi kan, säger Tomas Lingman.

Het vinter väntar

Han frestar med att det kan bli aktuellt att lysa upp nöjeslivet även senare in i vintern.

- Efter sista Club Oscars kom folk fram och kramades och undrade ’vad ska vi göra nu hela vintern?'. Vi har lite idéer, vi får se vad det kan bli, det hänger lite på lokaler också.

Succén fortsätter

Klart är att Club Oscars får en fortsättning kommande sommar. Lördagskvällarnas nattklubb, som kryddades med udda inslag som eldslukare och luftakrobater, hittade rätt.

- Ambitionen var att skapa något som vi inte hade sett innan och det blev bra, inte bara en nattklubb utan ett koncept. Vi känner vi vill utveckla det ännu mer, säger Tomas Lingman.

Senast uppdaterad: 18 september 2019