Etablera företag i Söderhamn

Etablera i Söderhamn

Du når 5 miljoner människor inom 30 mils radie från Söderhamn!

I Söderhamn finns stora industrier som präglat platsen men som också samsas med spirande småföretagande. Tradition och kunnande, driv och framåtanda. Vi hjälps åt att göra varandra bättre. Välkommen till Söderhamn!

Söderhamns kommun har ett fördelaktigt läge, mitt emellan Stockholm och Arlanda och fjällvärlden. E4, Ostkustbanan, Kilaforsbanan och väg 50 sammanstrålar alla nära Söderhamns stadskärna. Dessutom finns här en av Sveriges största träutskeppningshamnar – Orrskär

Söderhamns attraktiva och tillgängliga läge gör kommunen till en delregional kärna med en spännande framtid som plats för boende, arbete, näringsliv, kultur och fritid.

Det är enkelt att etablera sig i Söderhamn - Etableringsgrupp

Vi träffas löpande och prioriterar möten för att din verksamhet ska få bästa möjliga service vid en etablering. Gruppen består av kunniga tjänstemän inom frågor som berör tillstånd, mark och lokalfrågor, infrastruktur och näringslivsutveckling. Tillsammans får vi saker att hända genom att din etablering blir ett case där nödvändiga kompetenser jobbar parallellt!

Vi erbjuder mark med bra kommunikationsmöjligheter

För oss är det viktigt att skyndsamt kunna erbjuda dig som är intresserad att etablera ditt företag i Söderhamn markområden med bra kommunikationsmöjligheter. Byggbar verksamhetsmark skapar möjligheter för dig och ditt företag.

Söderhamnsporten – ett av kommunens viktigaste utvecklingsområden

Söderhamnsporten har ett strategiskt läge med hög regional tillgänglighet och samtidigt cirka 10 minuters gångavstånd till stadskärnan. Området är därmed ett av kommunens viktigaste utvecklingsområden med potential för verksamheter av regional betydelse samt för boende där pendling är en förutsättning. Här finns stora möjligheter för dig och ditt företag att vara en del av utvecklingen. Etableringar till området som redan nu är klar och finns på plats är Willys, och på andra sidan E4:a Jem & Fix där även Dollarstore byggt nya lokaler. Det är även klart att Max kommer att etablera sig på området.
Läs mer om planprogrammet för Söderhamnsporten

Som ny företagare i Söderhamns kommun tar vi väl hand om dig och ser till att din verksamhet hamnar i ett givande sammanhang. När ditt företag mår bra, mår Söderhamn bra!

Vi kommer att göra allt för att du ska lyckas med dina ambitioner!

Välkommen att kontakta oss.

Ola Andersson
Näringslivchef

Film: Söker du mark för er verksamhet? Etablera i Söderhamn!

Senast uppdaterad: 12 juni 2024
Näringsliv