Lokala företag deltog i Miljötinget: "Här är ju framtidens ledare"

Miljötinget 2019 hölls i Söderhamn, där ett hundratal ungdomar lyfte hållbarhetsfrågor i tre dagar. Tre lokala företag tog också plats.

Tre Söderhamnsföretag deltog, både som sponsorer och på plats i debattsoffan, när Söderhamns kommun stod värd för Miljötinget, Nordens största miljöevenemang för ungdomar.

Under tre dagar i november hölls Miljötinget i Söderhamn. Teatern, Verkstäderna och Norrtullsskolan fylldes av ett hundratal miljöengagerade ungdomar då ett digert program av seminarier, föreläsningar, workshops och praktiska övningar spriddes över dagarna. Miljötinget lyfter miljöfrågor och har också en ambition att inge hopp för fortsatt kamp för planeten.

Tre lokala företag på plats

På plats fanns också för första gången tre företag, som medarrangörer men också för att belysa miljöfrågor ur sin horisont. Kraftkonsult, Rottneros, Sparbankstiftelsen Swedbank sjönk alla ned på plats i debattsoffan för att diskutera och svara på frågor från de medborgare som utgör framtiden.

- Vi fick frågor bland annat om hur vi arbetar med att få bort och minska utsläpp och skapa en hållbar miljö. Det gav chansen att berätta om vårt hållbarhetsarbete. Vi har precis publicerat vår första hållbarhetsredovisning där det ingår konkreta lösningar. Vi vill vi bidra till en hållbar tillväxt som bygger på ett långsiktigt och ansvarsfullt förhållningssätt till människor, miljö och ekonomi, säger Charlotte Ringman, kommunikations- och marknadsföringsansvarig i Kraftkonsult.

Christina Nyman, miljö- och kvalitetschef på Rottneros (Vallviks Bruk), ett av tre lokala företag som tog chansen att svara på frågor och berätta om miljöarbete från sin horisont.

Det var bra att vara med, konstaterar Kraftkonsult efter sin medverkan.

- Ja, vi vill ju medverka i dialogen, det här är ju framtidens ledare, det är dem vi ska lyssna på. Det här var väldigt bra, vi är glada att vi kan bidra och stödja deras arbete samtidigt som det gynnar vårt arbete med miljöfrågor, säger Charlotte Ringman.

Nytt och positivt inslag

Bakom Miljötinget står Region Gävleborg och Region Dalarna. Arrangemanget i Söderhamn var den 29:e upplagan av det politiskt och religiöst obundna Miljötinget. Kanske var medverkan av företag något som kommit för att stanna? Konferenciern Andreas Magnusson tycker det var ett positivt inslag.

- Väldigt intressant att få in lite perspektiv från hur näringslivet arbetar. Det var lite nytt och bra, säger han.

Konferenciererna under Miljötinget, Angelica Ljungström och Andreas Magnusson, på varsin sida om Kraftkonsults Charlotte Ringman.

Senast uppdaterad: 21 november 2019