Från undersköterska till caféägare på några veckor

Aida Fazlic startade sitt café på bara några veckor

Aida Fazlic startade sitt café på bara några veckor

Aida Fazlic älskar att arbeta med människor. Som 19-åring kom hon från Bosnien till Ljusne och Kastanjens vård- och omsorgsboende. Hon började praktisera och fick småningom en fast tjänst. Hon vårdade och pysslade entusiastiskt om patienterna i över tjugo år men fick en alltmer slentriansk känsla.

– Jag har ett behov av att utvecklas. Jag tycker själv om att fika och förr satt jag ofta på caféerna I centrum - och då såg jag en förbättringspotential. Jag ville helt klart arbeta med människor men behövde göra någonting nytt. Så jag bestämde mig för att starta ett café och det blev här upp på Furan. Det var det bästa jag kunde göra – det är så roligt att gå till jobbet!

Och Aidas Café har fått en smakstart – även om de första veckorna blev stressiga.

– Det var meningen att vi skulle slå upp portarna 1 december. Men det tog betydligt längre tid att planera, renovera och inreda eftersom flera leveranser blev väldigt försenade. Men nu rullar det på - långt över förväntat.

– Jag kommer ihåg speciellt ett tillfälle – några dagar efter att vi slagit upp portarna. Vi finns visserligen på sociala medier men i övrigt har vi inte annonserat någonting. Ändå bildades en kö som slingrade sig ända bort till rulltrappan!

En del av personalen - från vänster Lennart Adolphi, Kristin Borgman, Aida Fazlic och Ida Wixner

En del av personalen - från vänster Lennart Adolphi, Kristin Borgman, Aida Fazlic och Ida Wixner

Aida tror att framgången beror på lite olika faktorer. Visst finns det konkurrenter. Det finns flera cafeér i centrum men de har andra målgrupper och erbjuder annat på menyerna. Aidas specialräkmacka, smörgåstårta och pasta finns bara hos henne och är populära oavsett ålder och möjliggör att uppnå hennes egen målsättning – ha öppet för alla.

– Jag känner mig glad och positiv och har mycket gott på menyn vilket jag tror bidrar till att min stora bekantskapskrets söker sig hit. Och så ger det ringar på vattnet. Dessutom gör det lilla leksaksköket att atmosfären är barnvänlig.
Cafét är öppet för gäster i alla åldrar

Cafét är öppet för gäster i alla åldrar

Trots att hon bara har haft öppet i några veckor har hon stora planer för framtiden.

– Ja – jag är inte nöjd – jag vill vinna stort, konstaterar hon och avslöjar att hon tänker öppna ytterligare någonting. Riktigt vad vet hon inte ännu. Det kan bli ett café till i en annan stad eller en restaurang i Söderhamn.

Trots ansvaret orkar Aida mer som företagare än hon gjorde som anställd eftersom hon mår bättre och tycker att det är roligare att gå till jobbet.

Aidas special räkmacka med mörkt bröd och skagenröra är populär och något hon gärna serverar

Aidas special räkmacka med mörkt bröd och skagenröra är populär och något hon gärna serverar

Senast uppdaterad: 3 februari 2020