Bild

Nadia Persson, Linda Persson och Lotta Lundquist från arrangörsklubben Söderhamns UIF är laddade inför senior- och para-SM i bordtennis som avgörs i tennishallen, Hällåsen, 27 februari till 1 mars.

Söderhamns UIF laddar för pingisparty: "Ska bli bästa SM hittills"

Med mindre än en månad kvar till bordtennisens senior- och para-SM, är det laddat i arrangörsklubben. Arenan på Hällåsen ska bli en plats för ett pingisparty som blir något extra för både publik och spelare.

Ambitionen är att förstås skapa fina tävlingar i det första stora evenemanget under jubileumsåret, men också att locka fler till både klubben och sporten. Vägen dit går via hårt arbete inför såväl tävlingar som evenemang runt om.

Arenan, tennishallen på Hällåsen, ska bli en reklampelare för pingis och tävlingsledaren Nadia Persson har full koll på förberedelserna inför starten 27 februari.

- Jag tror att det blir riktigt bra, vi kan få till en inramning som passar perfekt för pingis. Vi har ambitionen att få till bästa SM hittills.

Nära till spelet

Det innebär bland annat mobila läktare för 800 personer, lounge för spelarna och åtta till tolv bord med högklassig sport. Tävlingsarrangören vill skapa en känsla av center court på fyra av borden. Under finalpassen är tanken att släcka ner för att få fokus på bord där det spelas viktiga matcher.

- Som publik ska man få en känsla att komma riktigt nära spelet, säger Nadia Persson.

Som spelare då, vad ska man vänta sig under SM i Söderhamn?

- Mer drag än under en vanlig ligamatch. Vi hoppas på applåder och skrik och drag. Vi tror det går att få till genom att det blir så centrerat.

Jon Persson, profil i Söderhamn, och garanterat en som kan tända publiken i hemmahagen.

Fri entré

Dessutom bäddar fri entré för en publikfest som kan lyfta 400-årsfirandet av Söderhamn som stad. Via en speciell SM-app som Generatorhallen utvecklat, kan besökarna få full koll på spelschema och annan nyttig information.

Appen hittar du här:

För Iphone Länk till annan webbplats.

För Android/Google Play Länk till annan webbplats.

Livat på lördagen

Tävlingsarrangören har också jobbat med att skapa ett spelschema som ger mer till deltagarna. Under många tidigare SM-tävlingar har finalpassen på söndagen omgivits av glest befolkade läktare. I Söderhamn kommer singel och dubbel för dam-och herrklass att avgöras på lördagen. Söderhamns UIF:s elitspelare har varit med och bidragit med synpunkter och förslag.

- Vi har fått signaler om att det har varit efterfrågat i flera år, så vi tror att det blir bra. Vi vill ha fler människor där när det avgörs, det är roligare för alla om det är fullt hus, säger Nadia Persson.

Söderhamns UIF:s Sam Gustafsson deltar i para-SM som ett av de största hemmahoppen.

Lördagen rundas av med en bankett, en tidigare tradition som väcktes upp igen vid SM i Eskilstuna senast.

- Vi hakar på och skapar något eget, ännu bättre, säger Nadia Persson.

Fint samarbete med företagare

Senior- och para-SM ska bli något att minnas, både för medborgare och deltagare. Känslan som blossade upp under SM-veckan 2017 är inom räckhåll, hoppas Linda Persson, som jobbar med event runt tävlingarna.

Många funktionärer är villiga att hjälpa till, Handel Söderhamn verkar på tårna för att haka på i pingisfebern och flera samarbetspartners kommer för att vara en del av evenemanget uppe på Hällåsen.

Klubben vill nå företag också andra sätt, som att klubbens elitspelare kommer på besök och visar sin sport.

- Pingis är en bra sport förtjänar ännu större uppmärksamhet, vi vill gärna visa upp den. Beställ ett företagsbesök och testa!, säger Linda Persson.

Senast uppdaterad: 5 februari 2020