Årets UF-företag prisat - Local Deli lycklig vinnare: ”Vi bestämde oss redan i högstadiet”

Local Deli UF, som paketerar lokala delikatesser i presentform, hade både idé och presentation som föll juryn i smaken. Linnea Norlund, Edith Isacsson, Emma Jansson Söderman och Lea Brandt var lyckliga vinnare i Årets UF-företag i Söderhamn.

Fint förpackade lokala läckerheter, en genomtänkt idé, kryddat med en bra presentation Det är vinnarreceptet för fyra unga UF-företagare i Local Deli UF - bäst i Söderhamn 2020.

Det var stor spridning bland idéerna i de UF-företag som gjorde upp om titeln Årets UF-företag i Söderhamn. Men också en del gemensamt för de unga entreprenörerna. De har alla jobbat hårt för att ta sig till scenen i CFL, Söderhamn, och de kände alla av det lilla pirret i magen inför presentationen. Där satt både stor publik samt juryn bestående av Annelie Storm-Andersson, Swedbank, kommunalrådet John-Erik Jansson (C), Elin Flyman från Söderhamns kvinnliga företagarförening och Ivar Renngård, Nyföretagarcentrum.

- Jättekul. Vi har ställt in oss på att försöka vinna ända sedan starten i september. Men vi bestämde redan i högstadiet att vi fyra skulle vara med och ha ett UF, säger Edith Isacsson, en av fyra medlemmar i Local Deli UF, som till sist ropades upp som segrare.

Wilma Olsson, Ludvig Larsson och Oskar Nilsson i AeroWood UF presenterar sitt företag för publiken och juryn.

Tillsammans med Linnea Norlund, Emma Jansson Söderman och Lea Brandt har hon paketerat lokala delikatesser på ett sätt som tilltalar både kunder och juryn. Fyra lyckliga tjejer hade lätt att le när de tog emot priset, bland annat ett startpaket innehållande ett aktiebolag, ett initiativ av Sparbanksstiftelsen.

- Jag lovar att det är enda kommunen i hela landet som erbjuder ett sånt fint pris till vinnaren, säger Linnea Larsson från Ung Företagsamhet Gävleborg.

Elin Flyman från Söderhamns kvinnliga företagarförening och Swedbanks Annelie Storm-Andersson satt i juryn som hade ett roligt men svårt jobb att utse en vinnare bland kandidaterna.

Alla de unga företagarna kan, liksom alla andra som är intresserade av se ungdomar och idéer gro, boka in 19 mars i kalendern. Då samlas 222 UF-företag i tennishallen, Söderhamn, för att visa upp sina produkter och utse en regional vinnare.

Local Deli UF siktar förstås dit.

- Nu planerar vi för vår monter på mässan. Om vi ser längre fram vill vi också gärna fortsätta på något sätt efter studenten, säger Lea Brandt.

På andra plats kom Swift Gift UF (presentbox), trea blev Gjuta UF (heminredning i betong).

Följ vinnarna på Instagram: @localdeliuf

Senast uppdaterad: 6 februari 2020