Nytt stödpaket för företag – hjälp till hårt drabbade branscher

Söderhamns kommun har beslutat om ett nytt stödpaket som sätts in branscher där behovet är stort i vårt lokala näringsliv. Pengar till ekonomiskt stöd och marknadsföring.

Pandemin har nu påverkat samhället under ett år. Det har förstås inte minst haft inverkan på vårt lokala näringsliv, där många företag kämpar i en tuff tillvaro.

Nytt stödpaket

Därför har nu Söderhamns kommun beslutat om ett nytt stödpaket som innehåller:

  • Slopad debitering under 2021 för allmän platsupplåtelse gällande uteserveringar, samt förlängning av det tidigare beslutet om avgiftsfri upplåtelse av allmän plats för handel, caféer och restauranger som vill anpassa sin verksamhet utifrån ett covid-19-perspektiv (till 31 oktober 2021)
  • Återbetalning av 2020 års avgift för att ha uteservering (totalt 52 000 kronor)
  • Ekonomiskt stöd i form av schablonsumman 5 000 kronor till företag inom restaurang, pizzeria, hotell, café eller bryggeri (totalt 85 företag och 425 000 kronor). De företag som berörs kommer att bli kontaktade.
  • Ökat budget för marknadsföring, att snabbfotat användas om smittspridningen närmare sommaren ger möjlighet att semestra inom landet (200 000 kronor för kampanj).

Fler åtgärder under pandemin

Paketet läggs till den rad av stödåtgärder som Söderhamns kommun, liktmånga andra kommuner, tidigare sjösatt för att främja det lokala näringslivet utöver de stora statliga insatserna.

Stödpengarna, totalt 477 000 kronor, tas från kommunstyrelsens medel för projekt och utveckling. Fullmäktige kommer senare att besluta hur summan ska kompenseras.

Hela stödpaketet kan du läsa om här

Senast uppdaterad: 16 november 2021