Årets UF-pristagare utsedda – tre pallplatser till Staffangymnasiet

LPH UF kammade hem ett andrapris i kategorin Årets innovation med sin hållare för sopsäckar.

Två andraplatser och ett tredjepris är Staffangymnasiets facit från Gävleborgs pandemianpassade UF-mässa.

Efter juryarbetet står det klart att Söderhamn och Staffangymnasiet plockar hem tre pallplatser i de 15 tävlingskategorierna som avgörs under UF-mässan.

Dels prisas LPH UF i kategorin Årets innovation, som kom på andra plats med sin hållare för sopsäckar. Juryns motivering: ”De har på ett innovativt sätt städat undan flera problem med marknadens befintliga produkter. Produktens flexibla utformning kommer leda till en renare miljö i en skitig bransch.”

Dels Hållbart skafferi UF i kategorin Årets ekologiskt hållbara företag, där de tävlade in som tvåa med ett koncept mot matsvinn: Juryns motivering: ”Genom sitt företag så belyser det ett mycket viktigt problem, mat som slängs. En andraplacering som smakar bra både för munnen och klimatet!”.

En tredjeplats blev det för HälsingeDesign UF i kategorin Årets affärsplan. Juryn tyckte: ”Tydlig och korrekt affärsplan med en röd tråd som är lätt att följa och som lyfter hållbarhet och långsiktighet för lokala samarbeten”.

Bra jobbat och lycka till med ert framtida företagande!

Söderhamns kommun arbetar sedan 2006 med entreprenörskap, från förskolan och uppåt med syftet att stärka barn och elever till att – så långt det är möjligt – välja sin framtid och känna att de har möjlighet att lyckas.

Läs mer: Entreprenörskap i skolan Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 16 november 2021