Nystart för Företagarlunch gav mersmak efter långt uppehåll

Ola Andersson, näringslivschef i Söderhamns kommun.

Den första Företagarlunchen på länge blev välbesökt och innehållsrik med rapporter från lokala företag och bilder av en spännande framtid. Välkommen 27 januari 2022 då det är dags igen!

Företagarluncherna brukar vara en välbesökt oas för lokala företagare att skaffa ny energi och få en aktuell bild av det lokala näringslivet. När Söderhamns kommuns Näringslivsenhet nu kunde ordna den första företagarlunchen på länge efter en ofrivilligt stopp på grund av covid-19, var suget stort och Deltasalen på CFL nästan fylld till sista plats.

- Det här behöver vi mer av. Positiv energi!, säger en av deltagarna efter avslutande kaffe.

Gunnar Olsson och Thomas Backan från Norrlandsförbundet delade ut utmärkelsen Norrlandsbjörnen till företaget Magoo och Anders Törnqvist, Henrik Jernberg, Jonas Hoppare och Andreas Östlund. Längst till höger: John-Erik Jansson, kommunstyrelsens ordförande (C).

Då har näringslivschefen Ola Andersson just avslutat lunchen med att berätta om namnbytet från Faxepark till Näringslivsenheten. Innan det: en presentation med de kommande utmaningar och möjligheter som Söderhamn står inför, baserat på färska fakta hämtade i statistik och undersökningar.

- Hade det gått att köpa aktier i en stad hade man ju öst på med Söderhamn, säger Ola Andersson.

Björnkram till Magoo

Strax innan har Stefan Svanberg, som tillsammans med Jonas Roos tagit över restaurangen på CFL, berättat om verksamheten och de planer som finns.

Där fanns också entreprenörer som kommit en bra bit på vägen. Som Magoo, företaget som sedan år 2000 från sin avancerade multimediastudio i Söderhamn producerat kreativa animeringar och filmer. För det arbetet fick Anders Törnqvist, Jonas Hoppare, Henrik Jernberg och Andreas Östlund ta emot Norrlandsförbundets belöning Norrlandsbjörnen.

Läs mer: Norrlandsförbundets belöningar 2021 Länk till annan webbplats.

Välkommen på Företagarlunch 27 januari

Välkommen att insprireras och informeras runt företagarfrågor. Missa inte nästa Företagarlunch, den 27 januari!

Ett 70-tal personer kom till CFL för att inta ny energi under en efterlängtad Företagarlunch. Här berättar Stefan Svanberg, CFL-restaurangen, om tankar och planer runt verksamheten.

Senast uppdaterad: 17 november 2021