Nytt grepp för näringsliv och tillväxt – Söderhamn lyfts bilaga i Dagens Industri

Kommunens näringslivschef Ola Andersson tror på greppet att lyfta Söderhamn via ambassadörer med kärlek till vår kommun.

En bilaga med titeln Söderhamn når under veckan ut till över 300 000 läsare av Dagens Industri. Bilagan är ett nytt grepp där en positiv Söderhamn sprids av personer med hjärtat klappande för kommunen.

Under veckan hittar alla läsare av Dagens Industri en 16-sidig bilaga om Söderhamn. I bilagan, som innehåller både redaktionella texter och annonser, lyfts ambassadörer för kommunen fram. Som kocken Malin Söderström, aktuell med sin satsning i Sund och Johan Hellström, VD för företaget Björn Axén, som har sitt andingshål i Söderhamns skärgård. Där finns också reportage med konstnären Mats Sonnesjö som hittade sin drömateljé i Trönö, med make up-artisten och hudterapeuten Teresa Grundin, humorgruppen Småstadsliv som hittat hem och om besöksnäringen som ser tillbaka på ett rekordår.

Läs mer: DI-bilaga Söderhamn Länk till annan webbplats.

Söderhamnsbilagan är ett nytt grepp som testas efter pandemin, då mindre orter kommit i ett bättre läge för människor som kan jobba till och från på distans.

- Tidigare har vi varit långt från pendlaravstånd men med nya sätt att arbete så kommer nya möjligheter där Söderhamn är helt rätt. Folk flyttar från storstäder till livskvalité. Därför valde vi att lyfta fram söderhamnare, som antingen bor här eller på andra sätt har starka band till Söderhamn. De får vara vår röst utåt i bilagan och jag tror att det kan stärka oss söderhamnare också, säger Ola Andersson, näringslivschef i Söderhamns kommun.

Satsning för näringsliv och tillväxt

Han är också ansvarig för det politiska programmet Näringsliv och tillväxt, prioriterade områden under tre år och med en budget på en miljon kronor årligen. Därifrån tas pengarna till satsningen med Söderhamnsbilagan, runt 95 000 kronor till pappersversionen och ungefär samma summa till en digital del.

Bilagan kommer ut i omkring 310 000 läsare, plus att 3 000 exemplar landar på Söderhamns kommuns bord, att delas ut på strategiska platser framöver.

- Vi tror på detta och inledningsvis har reaktionerna varit positiva. Sedan får vi utvärdera om det var ett bra grepp, om det är en engångsföreteelse eller får en fortsättning, säger Ola Andersson.

Senast uppdaterad: 9 mars 2022