Välbesökt frukostmöte bra avstamp för besöksnäringen

Jessica Dorf, turismutvecklare i Visit Söderhamn.

Samtidigt som vi blickar tillbaka på en stekhet turistsommar 2021, skymtar en ny sommarkampanj inför 2022. Ett 40-tal aktörer inom den lokala besöksnäringen kom när Söderhamns kommun bjöd in till på frukostmöte - ett bra avstamp inför kommande samverkan.

Det blev bra uppslutning på det frukostmöte som Söderhamns kommun bjöd in till för att berätta om hur vi bäst tar vara på möjligheter och förutsättningar runt besöksnäringen. Karin Werin, ansvarig för platsvarumärket, lotsade besökarna genom den lyckade sommarkampanjen 2021 och den i flera bemärkelser stekheta sommaren som var. Besökarna fick också smakprov på vad som är tankarna med sommarkampanjen 2022, där besöksnäring och Söderhamns kommun ska jobba ihop framåt.

Läs mer: Sommarkampanjen 2021 nominerad till utmärkelse

En aktiv skärgårdskommun

Näringslivschefen Ola Andersson berättade om Centrumplanen och vad som väntar med kommande ansiktslyft av centrala Söderhamn och Jessica Dorf, Vist Söderhamn, pratade och peppade om att alla kreativa aktiviteter mår bäst av att få plats i Visit Söderhamns evenemangskalender, för bästa genomslag.

Planen är att fortsatt stärka vår position som aktiv skärgårdskommun och tillsammans skapa välmående besöksnäringsföretag och söderhamnare som både bär med sig stolthet och ambassadörskap, säger Jessica Dorf.

- Vi måste göra det här jobbet tillsammans och vi finns för att skapa möjligheter för företagen i branschen.

Ola Andersson och ett 40-tal företagare inom vår lokala besöksnäring.

Vill du vara med?

Kontakta
Elin Forssell, Turistinformatör, VISIT Söderhamn
Telefon: 0270–753 54
E-post: elin.forssell@soderhamn.se

Karolina Svensk, Hälsinge ridupplevelser.

Senast uppdaterad: 21 mars 2022