Samhällsengagemang på menyn under välbesökt företagarlunch

Annika Rengman, ordföramnde i Söderhamns UIF, berättade om pingisklubbens breda samhällsengagemang.

Nära på fullsatt, fullproppat program och en lunch kryddad med samhällsengagemang. Företagarlunchen lyste upp mörka november med positiva krafter från olika håll.

Med en företagarlunch på temat sammahällsengagemang var det passande att lokalen var fylld av näringsidkare, politiker och andra samhällsengagerade medborgare. Tillsammans har vi största möjlighet påverka vår plats till de bättre - en gemensam utgångpunkt som flera av lunchgästerna tog avstamp i när de berättade om sin verksamhet.

Ulf Marcusson och Nilüfer Sahindal, kommunens arbetsmarknadsrådgivare, informerade bland annat om möjligheten till anställningar med ”guldkant”, en vinst för både individer och samhället i stort. Här kan både den privata och kommunala sektorn tänka ett varv extra och se vad den egna verksamheten kan bidra med och gynnas av i detta.

- Vi kommer att vända på varje sten. Det är otroligt viktigt att människor som är anställningsbara inte går hemma, säger Ulf Marcusson.

När det gäller arbetsmarknadsfrågor och kompetensförsörjning, hör av dig till:
e-post:
ulf.marcusson@soderhamn.se
eller
e-post: nilufer.sahindal@soderhamn.se

Ulf Marcusson och Nilüfer Sahindal, kommunens arbetsmarknadsrådgivare, informerade bland annat om möjligheten till anställningar med ”guldkant”.

Klassisk klubb och resurs i samhället

Ljuset föll också på Söderhamns UIF, pingisklubben som kommit att bli och vill vara något mer än bara en arena för bordtennis. Här berättade ordförande Annika Rengman, Anders Eriksson och ungdomsledaren Tinna Nilsson om vad som görs för att engagera fler och vilka utmaningar och möjligheter som finns när kommunen, föreningslivet och näringslivet går samman.

- Vi tror på föreningslivet som en stor resurs i samhället, för skola och fritids. Vi kan bidra med förebilder, kompissnack, attityder och värdegrunder. Vi måste kraftsamla resurser tillsammans vi som verkar i olika områden och hitta bra arbetssätt och våra roller, säger Anders Eriksson.

Fond för framtiden

Länsförsäkringar Gävleborg berättade om sina olika grenar för fastigheter och försäkringar och inte minst sitt hållbarhetsarbete, som bland annat inkluderar arbete för mer gemenskap och vuxennärvaro bland våra unga. Här finns en samhällsfond som delar ut pengar till föreningar och organisationer som vill göra skillnad för barn och unga i Gävleborg.

Läs mer: Länsförsäkringar Gävleborgs fond stöttar barn och unga Länk till annan webbplats.

Centrumutveckling går vidare

Kommunens näringslivschef Ola Andersson passade också på att tacka för tålamodet under genomförandet av Centrumplanens första etapp, samt att berätta kort om vad som väntar i etapp 2. Där väntar också en informationsträff för den som är verksam i centrum: i biblioteket, 8 december, klockan 8.00.

Välkomna då!

Läs mer: Informationsträff om vidare centrumutveckling

Hjälp barn till en finare jul

Sist men inte minst viktigt lyftes också Rädda Barnens kampanj för att ge alla barn i Söderhamn en god jul. Nära 800 barn i vår kommun lever i barnfattigdom med dåliga utsikter att få en julklapp. Därför samlas pengar in till presentkort som ska gå till behövande familjer. Företagare och medborgare – kan du bidra så välkommen att göra det!

Läs mer: Rädda Barnen Söderhamn på Facebook Länk till annan webbplats.

- Alla har en chans at göra skillnad, alla kan göra något, säger Thomas Westerdal om Rädda Barnens lokala kampanj.

Missa inte nästa företagarlunch, håll utkik på näringslivswebben efter datum.

Ha en god jul!

Företagarlunchen i november var välbesökt. Var du inte där, häng på nästa gång!

Senast uppdaterad: 30 november 2022