Ta sikte mot en ny marknad - kliv ombord på Exporteresan

Roger Sundström, projektledare i Region Gävleborgs Exportresan som gärna hjälper företag vidare mot export.

Finns fler lokala företag som kan öka sin försäljning genom export? Alldeles säkert, därför finns Exportresan Gävleborg som erbjuder stöd, rådgivning och inspiration från andra lokala företag som kommit en bit på vägen.

När Söderhamns kommuns näringslivsenhet bjöd in till frukost på temat Exportresan, fanns Erik Törnqvist från Bergvik Sweden AB och Patrik Norgren från Norscand fanns på plats för att berätta om sina exportresor.

Inspiration till att ta steget.

- Vi vill dela med oss av erfarenheterna av hur vi kommit så långt och hur man kan undvika fallgroparna, säger Patrik Norgren, Norscand.

Läs mer: Exportresan Gävleborg Länk till annan webbplats.

Enkel export helt enkelt

Även om vägen till export kan tyckas stökig och bökig finns stöd och hjälp som finns att få. Både för den som vill ta det första steget ut mot en internationell marknad, men också för den som redan har en befintlig exportaffär och vill ta sikte på en ny marknad.

Exportresan görs i nära samarbete med kommuners näringslivsenheter och där finns vägvisare som pekar vidare och svarar på frågor.

- Det ska vara enkelt att exportera, säger Johan Tunhult, projektledare i Region Gävleborg.

Välkommen ombord

Arbetet med export- och investeringsfrämjande drivs av projektet Team Gävleborg i Region Gävleborg. Team Gävleborg finansieras av Tillväxtverket.

- Det finns absolut många lokala företag som skulle kunna fundera på export. Vi behöver samordning runt detta och där sår vi lite frön. Det kan tyckas stökigt att komma i gång men det finns folk som är redo att hjälpa den som är intresserad, säger Roger Sundström, projektledare Region Gävleborg.

Välkommen att hoppa på Exportresan Gävleborg!

Läs mer: Team Gävleborg – stöd vid export och investeringar Länk till annan webbplats.

Kontakt Exportresan

Roger Sundström
Projektledare Region Gävleborg
026-15 51 78
072-209 75 78
roger.sundstrom@regiongavleborg.se

Johan Tunhult
Projektledare Region Gävleborg
026-15 49 01
073-344 61 10
johan.tunhult@regiongavleborg.se

Senast uppdaterad: 12 december 2022