Rätt person på rätt plats - Ulf och Nilüfer hjälper både företag och personer som vill in i arbete

Ulf Marcusson och Nilüfer Sahindal, arbetsmarknadsrådgivare i Söderhamns kommun, jobbar för att hjälpa människor till olika former av anställningar, främst inom den privata sektorn. Tveka inte att höra av dig om du funderar på att anställa och samtidigt göra en samhällsinsats!

Behov av att anställa och sugen att göra en samhällsinsats? Ulf Marcusson och Nilüfer Sahindal, arbetsmarknadsrådgivare i Söderhamns kommun, hittar en lösning för hur ditt företag kan hjälpa en person till arbete.

Söderhamns kommuns arbetsmarknadsrådgivare, Ulf Marcusson och Nilüfer Sahindal, jobbar för att hjälpa människor till olika former av anställningar, främst inom den privata sektorn. Inom Arbetsmarknadsenheten, AME, och Redo finns omkring 200 personer som i samarbete med Arbetsförmedlingen på ena eller andra sättet förbereds för arbete.

- Vi vill hjälpa människor att bli självförsörjande. Det är vad många vill, att göra en helhjärtad insats på en arbetsplats och vi kan hjälpa dem framåt, säger Nilüfer Sahindal.

Vi hjälps åt

Det handlar om instegsjobb, entréjobb eller guldkantsanställningar - många namn på en anställning som går ut på att underlätta för andra, göra varandra bra och skapa integration med unika lösningar. Dessa anställningar kan ske inom vilken verksamhet som helst – här finns utrymme för idéer och förslag.

För företagen ligger vinsten dels i att hitta en person som kan bidra till att utveckla verksamheten, dels i att göra en samhällsinsats.

- Vi måste göra det här tillsammans, säger Nilüfer Sahindal.

Ulf Marcusson och Nilüfer Sahindal är alltid på språng, på väg mot nya möten, kontaktytor och unika lösningar som passar både företag och personer som vill göra en insats på en arbetsplats. De kommer gärna och besöker ditt företag, hör av dig!

Positiv mottagning

Ulf Marcusson och Nilüfer Sahindal arbetsdagar innehåller en hel del fotarbete med att besöka företag och verksamheter. Träffar, luncher, nya kontaktvägar enligt devisen ”det kan lika gärna bli bra”. De kommer gärna ut på ett besök just till din arbetsplats för att diskutera en bra lösning, utbildning/inskolning.

Kommunens avdelning för aktivitetsansvar för ungdomar 16-20 år är också i stort behov av praktikplatser, vilket också kan diskuteras vid besök.

- Vi blir inbjudna eller så bjuder vi in oss själva och vi blir otroligt positivt mottagna dit vi kommer. Det känns jättekul och vi hittar en lösning som passar på varje ställe. Varje person vi kan få i arbete är en vinst både för personen och för samhället, säger Ulf Marcusson.

Kontakta oss - vi hittar en lösning

Välkommen att kontakta kommunens arbetsmarknadsrådgivare eller tipsa någon du känner om att göra det. Tillsammans bidrar vi till att hjälpa människor till arbete!

Kontakt
Ulf Marcusson
Arbetsmarknadsrådgivare Söderhamns kommun
E-post: ulf.marcusson@soderhamn.se

Nilüfer Sahindal
Arbetsmarknadsrådgivare Söderhamns kommun
E-post: nilufer.sahindal@soderhamn.se

Senast uppdaterad: 13 december 2022