Söderhamns kommun trea i länet på tillväxtlista

Varje år delar kreditupplysningsföretaget Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. Söderhamn hittas på tredje plats 2022.

Bästa Tillväxt bygger på konkreta fakta, där Syna granskar boksluten från alla svenska aktiebolag. Bra placeringar får kommuner som har störst andel företag som

  • nyanställer
  • ökar sin omsättning
  • går med vinst baserat på senast inlämnade årsredovisningar.

Söderhamn kommer på tredje plats av Gävleborgs tio kommuner 2022.

- Det är glädjande att vårt näringsliv har tillväxt och fortsätter utvecklas, det speglar den positiva anda som byggs upp i kommunen trots svåra utmaningar. Tillväxten i det lokala näringslivet är en viktig motor för att bygga ett väl fungerande samhälle där arbetstillfällen skapas och förutsättningarna för en bra service till invånarna ökar, säger kommunstyrelsens ordförande John-Erik Jansson (C).

Söderhamn trea i Gävleborg

Syna listar ett 60-tal lokala företag som bidragit genom att uppfylla de tre kriterierna. Tack för det och bra jobbat!

Läs mer: Syna: Bästa Tillväxt - Söderhamn Länk till annan webbplats.

- Väldigt roligt att ligga högt i just den här undersökningen. Det här baseras ju faktiskt i hur det går för våra företag och inte på vad någon tycker. Ett kvitto på att vi har starka företag som går bra över tid och det känns otroligt i skönt i annars skakiga tider, säger Ola Andersson, näringslivschef i Söderhamns kommun.

Bästa Tillväxt delas ut årligen sedan 2007 årligen ut av kreditupplysningsföretaget Syna.

Senast uppdaterad: 16 december 2022