Handel och hållbarhet på menyn under företagarlunch

Emma Svedberg, ny och taggad kraft i Handel Söderhamn, redo att bollar idéer med alla som har en.

Ett presentkort som går som tåget och en ny kraft som kommer med energi och idéer från handeln i Gävle. Det var några av godbitarna från säsongens sista företagarlunch på CFL. Väl mött till hösten!

25 miljoner kronor rakt in i blodomloppet i den lokala ekonomin. Det har Söderhamnshandlarnas presentkort dragit in sedan starten. Pandemin gav en topp men har inte dalat, snarare tvärt om. 2023 ser ut att kunna bli ett nytt rekordår för kortet. Det berättade Emma Svedberg, ny handelsutvecklare i Handel Söderhamn under företagarlunchen 25 maj.

- Fantastiskt, inget kan bli mer lokalt än kortet. Det som går in i Handel Söderhamn går tillbaka till staden, som medlem hos oss stöttar ni er själva, säger Emma Svedberg.

Massor på gång i staden

Stadens nya handelsutvecklare kommer från Norrala men har bott och arbetat i Gävle, där har hon varit eventansvarig med en fin final i Game for Börje, som samlade in pengar till ALS-forskning och hyllade en folkkär idrottsperson.

Nu är Emma Svedberg sugen att bidra till att det händer mycket också i Söderhamn. Det generationskamraterna kallade ”Döderhamn” skymtar inte nu, säger hon.

- Jag är jätteladdad och det känns superkul att vara tillbaka i stan. Vi kan göra så mycket tillsammans. Hör av er till mig om ni har idéer, jag är bra på det, säger Söderhamns nya handelsutvecklare.

Kontakt Emma Svedberg, Handel Söderhamn

Telefon: 070-333 70 84

E-post: info@handelsoderhamn.se

Följ gärna Handel Söderhamn på Instagram där olika handlare turas om att ratta kontots stories!

Se mer: Handel Söderhamn på Instagram Länk till annan webbplats.

Läs mer: Handel Söderhamn webbplats Länk till annan webbplats.

Hett med hållbarhet

Håll också koll på hur du som företagare kan få stöttning av Almi, företagsutvecklaren som ägs av både staten och regionerna. Peter Berggren besökte företagarluchen ock riktade in sig på hållbarhet och temat Rusta ditt företag för framtiden. Kopplingen mellan hållbarhetsarbete, affärsutveckling och lönsamhet är tydlig för den som spanar.

- Här kan Almi hjälpa till att få hållbarhet integrerat i affärsmodellen. Hör av er, säger Peter Berggren.

Läs mer: Almi - rusta ditt företag för framtiden - webbplats Länk till annan webbplats.

Samma uppmaning kommer från Söderhamns kommun, då gällande upphandlingar. Det är mycket på gång inför sommaren – kanske för just ditt företag!

Läs mer: Upphandlingar Söderhamns kommun

Tack för den här säsongen alla som kommit på luncherna.

Nya tag den 14 september – trevlig sommar!

Senast uppdaterad: 25 maj 2023