UF-uttagning med bra pitchar och en lurig segrare

Vinare i UF-tävling.

Årets UF-företagare i Söderhamn, Fabian Stenqvist tillsammans med Swedbanks Emil Sundvall.

En formbar hörlurshållare – kanske en produkt som låter höra om sig i framtiden? Det hoppas Fabian Stenqvist som med sitt FS UF gick vidare från Söderhamns uttagning i Årets UF-företag Söderhamn.

Har du haft en hörlur som oönskat ploppat ur örat? Det kan vara slut med det i framtiden om Fabian Stenqvist kommer dit han vill med sitt UF-företag. Hans färska företagande handlar om en formbar hörlurshållare för lurar av Iphonemodell, vilket var ett segrande koncept då Ung Företagsamhet i Gävleborg vaskade fram det bästa UF-företaget i Söderhamn.

- Fy fasen, galet kul. Vilka förutsättningar man får nu, säger UF-vinnaren efter prisutdelningen, där han bakom sig hade trean Klockrent UF (klockor i kategorin försäljning) och tvåan Englaro UF (tjänsteföretag inom skönhet).

Elev pratar inför folksamling.

UF-företagarna presenterar sitt företag både inför juryn och de samlade lunchgästerna på CFL. Här Fabian Stenqvist i aktion.

Fint prispaket

I det guldglänsade paketet som överlämnades till vinnaren finns företagshjälp till ett värde av 85 000 kronor, i form av bland annat support, stöd, reklam och rådgivning.

- Bästa prispaketet i hela länet, säger Ville Jonsson, skolinspiratör från Ung företagsamhet Gävleborg.

Han var imponerad också över vad de sex företagen med totalt 13 unga företagare presterade i närvaro av både publik och lunchgäster på CFL och de egna dallrande nerverna.

Han var också glad över bredden på företagen, med både innovation, produkter och tjänster.

- Skitbra pitchar, att de bara vågar köra. Kul och bra gjort av alla, säger Ville Jonsson.

UF-företagare presenterar sitt företag.

Det var mycket folk på plats för att se när Årets UF-företag utsågs i Söderhamn.

Lyssnat på behovet

Juryn - Sara Åhnstrand, Sparbanksstiftelsen Söderhamn, Emil Sundvall, Swedbank, Ola Andersson, näringslivschef Söderhamns kommun och Ivar Renngård, Nyföretagarcentrum Hälsingland - har att bedöma affärsplan, presentation och hur deltagarna svarar på de frågor som juryn kommer med. Till vinnaren gav de följande motivering:

”Entreprenören har identifierat ett stort behov hos en stor målgrupp. En innovativ produkt med stor potential”.

Det tror också vinnaren som vill ta sin produkt vidare.

- Ett stort mål är att få ut den till fysiska butiker, ta patent och utveckla det mer. Köra på helt enkelt. Det är skitkul och har varit en rolig resa hit, säger Fabian Stenqvist.

Jury diskuterar.

Juryn, bestående av Sara Åhnstrand, Sparbanksstiftelsen Söderhamn, Ivar Renngård, Nyföretagarcentrum Hälsingland, Emil Sundvall, Swedbank och Ola Andersson, näringslivschef Söderhamns kommun.

Senast uppdaterad: 26 februari 2024