Massor av möjligheter visades på företagsmässa – välkommen guidning till rätt stöd

Kvinna pratar med man under mässa. 

Stina Skoglund från Söderhamn kom till företagsmässan med idé och frågor om möjligheter till stöd. Leif Grytenius från Coompanion, främjare av kooperativt företagande, lotsade den blivande företagaren runt bland potentiella stöd. Precis som mässan var tänkt att fungera.

En lång rad företagarfrämjare samlades på CFL i en företagsmässa, där entreprenörer lotsades rätt bland alla möjligheter till stöd och hjälp.

Inspiration, workshops och nätverksbyggande. Och så konkret vägledning med massor av aktörer som gör företagandet enklare. Det var lite av utbudet på Företagsmässan som arrangerades av Söderhamns kommun och NyföretagarCentrum på CFL, Söderhamn.

Det senare nyttjade Stina Skoglund, som kom till företagsmässan med en idé men gick därifrån med gedigen kunskap om hur det går att få den att lyfta.

- Jag är intresserad av vad man har för möjligheter, vad det finns för stöd. Jag tycker det är bra att man kan bli lotsad hit och dit och att aktörerna verkar ha koll på varandra så att de lätt ser vart man ska gå för att få hjälp, säger Stina Skoglund.

Lätt att hitta rätt

Strax intill står Leif Grytenius från Coompanion, som erbjuder kostnadsfri rådgivning och information kring kooperativt företagande. Han visar Stina Skoglund runt bland andra aktörer, för bästa hjälp.

- Vi pratar med människor och frågar ´vad vill du?´och är tacksamma om vi kan lotsa till rätt ställe. Det här är ett bra tillfälle att göra det fysiskt. Kom nu så går vi, säger Leif Grytenius och tar Stina Skoglund med sig, vidare ut bland utbudet av aktörer på CFL.

Man som ler.

Jan Brandberg, näringslivsutvecklare i Söderhamns kommun, hade fått medverkande aktörer att vässa sitt erbjudande inför mässan.

Precis detta är idén med företagsmässan. En godispåse med erbjudanden, i stället för en och en utspridda.

- Man behöver jobba ihop i det här. Och nu har vi samlat det här gänget, dessutom har de fått vässa sitt erbjudande till den här dagen. Kul att många vill vara med, säger Jan Brandberg, näringslivsutvecklare i Söderhamns kommun och drivande bakom mässan.

Mässa som visar vägen

Både idén och utförandet blev bra, tycker Roger Sundström, projektledare i Region Gävleborg och en som arbetar med attraktion och kompenetensfrågor i länet och ute i kommunerna.

- Riktigt bra att den här möjligheten skapas. Många företagare ser det som en djungel men vi vill ju att det ska vara som en palett. Det här tar jag med mig till Regionen och lyfter i vår utvecklingsförvaltning som ett bra exempel på vad vi behöver, säger Roger Sundström.

Man besöker mässa. 

Roger Sundström, Region Gävleborg, tycker att företagsmässan i Söderhamn var precis vad både entreprenörer och företagarfrämjare behöver.

Förutom en lång rad aktörer med olika typer av stöd att informera om, bestod företagsmässan av en rad work shops och föreläsningen ”Nätverk och livslång utveckling - din viktigaste investering" av Kia Cohn Linde.

Missa inget stöd - hör av dig!

Missade du mässan – kolla in vilka företagsfrämjare i Gävleborg som var med nedan. För vägledning om vart du kan vända dig, kontakta gärna:

Jan Brandberg
Näringslivsutvecklare, Söderhamns kommun
Telefon: 0270-756 67, 073-039 94 18
E-post: jan.brandberg@soderhamn.se

Medverkande under mässan:

Senast uppdaterad: 26 april 2024