Bra uppslutning på möte med besöksnäringen

Bild

Emma Svedberg från Handel Söderhamn och Jessica Dorf, turismutvecklare i Söderhamns kommun, peppar under frukosten för företagare inom besöksnäringen.

Det var trångt i möteslokalen när Söderhamns kommun bjöd in till möte för företagare inom besöksnäringen. Morgonen bjöd på både information från alla runt bordet och vad som är på gång inför sommaren.

Sommaren är på ingång och därmed också perioden när Söderhamn lockar till sig massor av besökare och turister. Då stiger temperaturen också hos alla näringsidkare som verkar inom besöksnäringen. Söderhamns kommun bjöd därför in till ett frukostmöte där besökarna presenterades för information och pepp, dels om varandra och respektive områden, dels om vad som är på gång från kommunens sida.

Ett 30-tal företagare kom för att få veta lite mer om till exempel besöksnäringsstrategin, vad som händer i sommar, marknadsföring av skärgården och kommunens stugor/boenden. Plus en viktig uppmaning och tips: lägg in evenemang i Evenemangskalendern Länk till annan webbplats..

- Kom ihåg att ingen äger platsen, vi är alla med och skapar den, säger Jessica Dorf, turismutvecklare i Söderhamns kommun.

Kvinna håller upp broschyr.

Jessica Dorf visar nya, uppdaterade magasinet Upplev Söderhamns skärgård. En trycksak som visar Söderhamns skärgård, fylld med massor att upptäcka bland boenden, upplevelser och mat där Hälsingland möter havet. Magasinet förenklar för den nyfikna genom att länka direkt till mer information, bokning och priser via QR-koder. Hör av dig till Jessica om du vill dela ut magasin!

Handel Söderhamn räcker ut handen

Handel Söderhamn med Emma Svedberg berättade i sin tur om arbetet med att skapa samarbeten och händelser som lyfter vår plats. Här finns alla möjligheter att komma med idéer, säger Emma Svedberg.

- Har ni förslag på happenings som vi kan hitta på i stan eller på E-center är jag den första att hjälpa till. Hör av er bara, säger Emma Svedberg.

Hon tipsade också om en händelse som redan är på gång: E-centerdagen 25 maj Länk till annan webbplats., med antikexperten Peder Lamm som värderar saker på plats.

Vill utveckla företagare

Håll utkik efter fler sammankomster med besöksnäringen! Söderhamns kommun jobbar framåt för att utveckla företagarna i branschen och erbjudandet de har, samt att peka på de utvecklingsmöjligheter, stöd och medel som finns.

Senast uppdaterad: 7 maj 2024