Fortsätt handla lokalt och centralt – för en levande stadskärna

Personporträtt på näringslivschef och enhetschef för projekt och fastighet med ombyggnationen av centrum i bakgrunden.

Näringslivschefen Ola Andersson uppmuntrar till att fortsätta handla lokalt och gärna centralt. Emil Enarsson, enhetschef för projekt och fastighet meddelar att tidsplanen för Centrumplanens etapp 1 fortlöper enligt plan och beräknas vara klar i slutet på november 2022.

Genomförandet av Centrumplanen påverkar både handlare och kunder i Söderhamn. Stötta våra handlare lokalt och centralt – för en levande stadskärna!

Centrumplanen som förnyar Söderhamns centrala delar i olika etapper pågår för fullt. Räkna med att det blir fint! Men också att det blir lite besvärligt under byggnationstiden, inte bara för den som besöker, bor eller jobbar i centrum utan kanske i synnerhet för våra lokala handlare och näringsidkare som bidrar till en levande stadskärna.

Därför kan vi alla, precis som under pandemin, stötta våra lokala handlare medan Centrumplanen genomförs - för ett levande centrum nu och framåt.

- Söderhamn har ju väntat på ett mer modernt centrum. Nu är det på gång, ett bygge för framtiden, så fortsätt handla i dag, säger Ola Andersson, näringslivschef i Söderhamns kommun.

Nya parkeringsmöjligheter

Nu underlättas detta med nya parkeringsmöjligheter, som kompenserar en del under byggnationen.

Läs mer: Centrumplanen och parkeringsplatser

– Dra in till stan och handla, välj inte bort det! När det gäller parkeringsplatser har vi trollat fram ett antal nya och det finns också befintliga på promenadavstånd som man kanske inte tänker på. En uppmaning till alla som jobbar mitt i centrum är att välja p-plats som inte konkurrerar med kunder, säger Ola Andersson.

Det går ju också utmärkt att ta sig till Söderhamns centrum med kollektivtrafik, cykel eller promenad. Sensommaren passar ju ypperligt för shopping och restaurangbesök.

– Nu utvecklar vi centrum. Det blir riktigt fint när det är klart, och vi har full förståelse för att det medför vissa bekymmer längs vägen, därför ber vi om ditt tålamod. Arbetet går enligt plan och vi beräknas vara klara med etapp 1 i slutet på november, säger Emil Enarsson, enhetschef för projekt och fastighet.

Tack för ditt tålamod – väl mött på stan!

Läs mer: Centrumplanen – så genomförs den

Senast uppdaterad: 31 augusti 2022