Ingrid Nyström är Söderhamns kommuns programansvarige för Integration och egenförsörjning. Hon berättade under företagslunchen om de utmaningar och möjligheter som finns.

Upplysningar och utmaningar när näringslivet lunchade tillsammans

Jobb finnes – möjligheter för fina idéer likaså! Det var vad gästerna på den senaste företagslunchen fick veta när Ingrid Nyström, Söderhamns kommun och Ivar Renngård och Lena Hisved, Movexum, presenterade sina verksamhetsområden.

Söderhamn står inför stora utmaningar – och har också stora möjligheter. Som att komma tillrätta med den obalans som gör att det i dag finns fler jobb i Söderhamn än det finns människor som kan kliva in och arbeta. Under företagarlunchen berättade Ingrid Nyström, programansvarig i Söderhamns kommun för uppdraget Integration och egenförsörjning, för ett 30-tal lunchbesökare om lägesbilden.

- Vi måste tillsammans skapa förutsättningar för individer via kompetensutveckling. Det är det viktigaste ni kan ta med er i dag. Varenda människa är viktig för att säkerställa välfärd och tillväxt, säger Ingrid Nyström.

Alla kan bidra för balans

Att få människor att flytta in, stanna kvar och att de som redan bor här kommer in eller närmare arbetsmarknaden är nyckeln till att få bukt med obalansen. Det är ett jobb som pågår och kommer att bedrivas åt alla håll. Här behövs inte minst näringslivet, säger Ingrid Nyström.

- Vi måste alla göra stegförflyttningar och hoppas att vi möts i mitten, individer och företag. Hoppas ni är med på resan.

Läs mer: Söderhamns kommun kraftsamlar för integration och egenförsörjning Länk till annan webbplats.

Ivar Renngård, Movexum.

Innovationstävling - idéer sökes

Som efterrätt tog affärscoachen Ivar Renngård över tillsammans med Lina Hisved. Båda från Movexum som stöttar innovationer och företag.

Movexum erbjuder flera olika program för företag på alla nivåer och är experter på att fånga in och förädla idéer. Just nu är en innovationstävling aktuell. Har du en idé – tveka inte att delta!

- Vi vill ha in så brett med idéer som möjligt. Ju fler bidrag desto fler toppar, säger Ivar Renngård.

Läs mer: Movexums innovationstävling Jag har en idé Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 12 september 2022