Upphandling och upplysning på årets första företagarlunch

Cina Olsson, upphandlare i Söderhamns kommun, berättade om den uppskattade upphandlingsskolan och om möjligheterna att göra affärer med kommunen.

Flera heta ämnen – och flera nya lunchbesökare gjorde att årets första företagarlunch gav mersmak.

Söderhamns kommun vill gärna göra affärer med fler företag! Därför fanns upphandlaren Cina Olsson på plats för att berätta om möjligheterna att gå en upphandlingsskola som är uppskattad av både företagare och externa kommuner som ibland deltar. Den genomförs både vår och höst. Häng på, nästa tillfälle 15 mars!

Läs mer: Upphandlingsskola Söderhamns kommun Länk till annan webbplats.

Den som redan har kompetensen kanske vill vara med och lägga anbud på någon av de hetare upphandlingarna just nu:

  • Drift av folkparken Östra berget
  • Skogsskötsel
  • Livsmedelsgrossist Hälsingland, Älvkarleby och Region Gävleborg

Missa inga upphandlingar och få meddelanden om vad som är på gång med hjälp av upphandlingsverktyget Kommers.

Läs mer: Kommers – upphandlingar Länk till annan webbplats.

Anders Tång, energi- och klimatrådgivare i Söderhamns kommun. Vänd dig till honom om du vill gå vidare med tankar om energieffektiviseringar.

Spara energi - det finns stöd att få

Det finns fin hjälp att få även när det gäller ett hett ämne: energibesparingar och energieffektiviseringar. Anders Tång, energi- och klimatrådgivare i Söderhamns kommun, och Magnus Olander, projektledare i Region Gävleborg berättade mer om vad som kan göras när det gäller dessa områden, samt vilket stöd som finns. De visade flera exempel på verksamheter som fått god hjälp av en energikartläggning – en åtgärd som alltid bör komma i början av en satsning och som de båda pratade sig varma för.

- Om jag fick välja en grej att göra så är det en sådan. Det fina är att det finns skräddarsydda besparingsförslag att få, handfasta förslag på åtgärder, säger Anders Tång.

Undersök om din verksamhet har uppfyller kriterierna för att få halva kostnaden för en energikartläggning finansierad.

Kontakt: Region Gävleborg Länk till annan webbplats.

Lysrör fasas ut

Lunchgästerna blev också upplysta om att många lysrör som sitter i våra lokaler kommer att fasas ut, på grund av att de innehåller kvicksilver. Läge alltså att kolla upp vad som ger rätt ljus för din verksamhet och vad som är effektivast per watt. Region Gävleborg kan hjälpa till med kostnadsfri ljusberäkning.

Kontakt: Region Gävleborg Länk till annan webbplats.

Anders Norén, Mats Leivig och Gunnar Olsson från Allis

Allis ordnar semiarium

Gunnar Olsson, Mats Leivig och Anders Norén från Allis, som arbetar med landsbygdsfrågor, berättade vidare om sin verksamhet allmänhet och i synnerhet en sak: det väntande seminariet ”Hållbar utveckling i Söderhamn”. Datum: 16 mars, på CFL i Söderhamn.

Läs mer: Hållbar utveckling i Söderhamns - Allis Länk till annan webbplats.

- Det handlar om hållbarhet i alla delar. Där är ni företagare en viktig målgrupp som vi vill nå, säger Mats Leivig som bjuder in den samlade skaran och andra intresserade

Hjälp oss hjälpa dig - viktiga enkätsvar

Målgruppen fick också ett medskicka av Ola Andersson, näringslivschef i Söderhamns kommun. Det gäller den enkät som kommunen riktat till det lokala näringslivet och som alla företagare är välkomna att lämna in.

Läs mer: Företagare – svara på vår enkät Länk till annan webbplats.

- Vi vill bli bättre på att ta hand om vårta företag och det är en del i det arbetet. Vi vill komma på besök och höra vilka frågor som är viktigast för er, säger Ola Andersson.

Tack alla som kom till företagarlunchen!

Boka in nästa datum: torsdag 9 februari.

Senast uppdaterad: 23 januari 2023