Tillväxtdagen - ett bra avstamp mot framtiden för Söderhamn

Klas Hallberg rev ned många skratt under sin föreläsning om att våga beslut utan att ha alla svaren.

Det blev ett fint avstamp mot framtiden, då Söderhamns kommun tillsammans med Sparbanksstiftelsen Söderhamn och Handel Söderhamn bjöd in lokala näringsidkare till Tillväxtdagen på CFL.

Från lunchtid till in på kvällen varvades föreläsningar med panelsamtal, allt med inriktning eller inspiration till resan mot att uppnå målbilden: 28 000 välmående invånare år 2030 i Söderhamn.

Dessutom kryddades dagen med utblickar i filmform från en handfull lokala företagare från olika branscher, producerade av Sjödin-media. Bland annat Åsbacka Bygg presenterades och fanns förstås på plats.

- Den här dagen är ett jätteviktigt initiativ. Det behövs tillfällen för företagare i vår stad att träffas. Jättekul också att man lyckats få hit så otroligt bra föreläsare, som kan förmedla inspiration och vilja framåt, säger Fanny Olsson, från Åsbacka Bygg.

Kvinna pratar inför publik.

Cecilia Löfgreen från Kairos Future berättade om trender, framtidscenarier och flytt- och boendepreferenser för Söderhamn. Det är en spännande framtid som väntar!

Våga tro - ett budskap från Tillväxtdagen

Föreläsarna som fick beröm var Cecilia Löfgreen från Kairos Future som spred inspiration och bilder av trender, framtidscenarier och flytt- och boendepreferenser för Söderhamn. Olof Manner, rådgivare och makroanalytiker på Swedbank gav en lägesbild av det ekonomiska läget, innan föreläsaren och komikern Klas Hallberg knöt ihop föreläsningspaketet med att prata om att våga ta beslut utan att ha alla svaren.

- Vi får inte vara så rädda. Därför det viktigt med såna här dagar, vi måste tro på’t. Ta risken och fullfölj, säger Klas Hallberg.

Gäng vid fikabord.

Delar av Åsbacka Bygg: Fanny Olsson, till vänster, Pär Andersson och Daniel Andersson, gillade vad Tillväxtdagen gav.

Presentation av Tillväxtstrategin

En viktig del i Tillväxtdagen för Söderhamns kommun var också att berätta om den nyligen antagna Tillväxtstrategin och hur den kan hjälpa arbetet framåt mot ett mer välmående Söderhamn med 28 000 invånare 2030.

- Jätteintressant att få höra hur allt ligger till och få en djupare förklaring till hur framtiden ser ut. Och jätteroligt att hitta nätverk med alla, säger lokala krögaren Emma Sundberg.

Läs mer: Ny tillväxtstrategi visar vägen i utvecklingen av Söderhamn Länk till annan webbplats.

Läs mer: Tillväxtstrategi Söderhamns kommun (PDF)Pdf, 346.9 kB. Länk till annan webbplats. (Pdf, 346.9 kB)

Tillväxtdagen hade bra bredd på deltagare som vill vara med och bygga ett bättre Söderhamn. Som Johan Hammarsten från Stenhus fastigheter och Mikael Gisselsson, TeWes.

Bra känsla efter dagen

Ola Andersson, näringslivschef i Söderhamns kommun, var nöjd med hur Tillväxtdagen togs emot av deltagarna och med samarbetet med Sparbanksstiftelsen Söderhamn, Handel Söderhamn.

- Det känns otroligt roligt att dagen togs emot precis så bra som vi hoppades. Att man bär med sig en känsla att nu är vi på gång och jag vill vara med, det var den återkopplingen vi fick av flera som var med.

Ola Andersson säger vidare att Söderhamns kommun vill skapa så bra förutsättningar som möjligt för näringslivet och att Tillväxtdagen är en del i att skapa tro på framtiden, trots utmaningar och det rådande världsläget.

- Kommunen kan göra vissa saker, men näringslivet är motorn. Det väldigt viktigt att företagare känner framtidstro.

Olof Manner, rådgivare och makroanalytiker på Swedbank gav en lägesbild av det ekonomiska läget inför en välfylld hörsal på CFL.

Förhoppning om fortsättning

Tack till alla som deltog i Tillväxtdagen och till alla som gjorde den möjlig! Nu väntar utvärdering, med förhoppning att Tllväxtdagen återkommer.

CFL var extra pyntat och en DJ satte fart på tillställningen under Tillväxtdagen.

Senast uppdaterad: 10 november 2023