Skärgårdsvyer och Småstadsliv på förtagarlunchen

Man som pratar. 

Olle Andersson berättade om Småstadsliv, ett företag som arbetar med snabba ryck.

Småstadsliv vill dra folk till Söderhamn. Söderhamns kommun har samma ambitioner med flera satsningar. Under företagarlunchen fick gästerna veta mer om olika sätt att utveckla vår plats.

Lokstallarna fick gör-det själv-personerna i Småstadsliv att flytta verksamheten till Söderhamn. Där i ”snyggaste kåken i stan” har det sedan rullat på. På scener runt om i landet går humorgänget som tåget - kusinen från landet drar fulla hus i anrika kulturlokaler som Cirkus i Stockholm.

Om detta berättade Olle Andersson från Småstadsliv under företagarlunchen 18 april. Förutom föreställningarna levererar det åtta personer starka företaget också ljus, ljud och en lokal tv-studio som har potential att locka utomstående produktioner till Söderhamn.

- Vi hoppas på att tränga oss in på den marknaden. Men det får ta tid, det är svårt för kultureliten gillar inte riktigt Småstadsliv, säger Olle Andersson, och ger exempel på hur gruppen arbetar och tar sig fram, ofta impulsivt, uppfinningsrikt och alltid utan utomstående stöd.

Bra för Berget

Filosofin är: går det lätt är det rätt. Så hamnade gruppen som arrendator av Berget, där de ska skapa evenemang, shower med Ingemars Brasseri och ha glassbar som har öppet för det mesta men stängt vid regn. Olle Andersson säger att siktet är inställt på att sätta upp ett sommarspel på Berget om något år, så publiken får komma till dem i stället för tvärt om. Biljettförsäljningen så här långt visar att två tredjedelar av alla som köpt biljetter till Berget kommer från annan ort är Söderhamn.

- Vi siktar på att ligga fast där på sikt, så får folk komma till oss i stället för vi till dem. Det är bra för oss och för handeln och näringslivet här. Vi tror på idén, säger Olle Andersson.

Snabba ryck

Följarskaran är nu runt 400 000 i sociala medier, påfyllt under pandemin då Småstadsliv Play föddes som ett sätt att överleva på abonnenter. Snabba ryck och lyckat, som det brukar vara med Olle Andersson och han kollegor. Christer Johansson, som spelar de flesta huvudroller är gammal hockeyspelare och är van att leverera snabba puckar. Alltid helt utan manus.

- Han är så och då blir det bäst. Christer funkar bäst under attack, säger Olle Andersson.

Man får biljett av kvinna.

Pelle Astner från Jysk besökte företagarlunchen och Camilla Eriksson Isola från Söderhamns kommuns näringslivsenhet passade på att dela ut information om företagsmässan 25 april.

På gång med paketering

Med full fart - men mer strukturerat, arbetar Jessica Dorf med kollegor i Visit Söderhamn. Hon berättade om kommunens arbete med platsattraktion inom temaområdena outdoor/natur, kultur, mat och möten/evenemang. Och hur kommunen gärna krokar arm med näringslivet för att leverera säsongen runt för besökare.

Det pågår arbete med att göra Visit Söderhamn-webben till en ännu bättre portal till vår kommun. Lättöverskådligt med färdiga erbjudanden.

- Vi visar upp vilken bra destination vi är. Visar man upp helheter blir det mycket mer intressant, säger Jessica Dorf.

Man och kvinna som pratar inför grupp.

Per-Olov Persson, Skärgårdsenheten och turismutvecklaren Jessica Dorf berättade om arbetet med att utveckla platsen Söderhamn och skärgården.

Massor är på gång

Mer på gång:

Företagare – glöm inte att det finns finfina konferensmöjligheter i Söderhamns kommuns lokaler med horisonten som granne på både Rönnskär och Storjungfrun, tipsar Per-Olov Persson, Skärgårdsenheten.

Företagsmässa 25 april

Glöm inte heller att delta på Företagsmässa i Söderhamn 25 april. Länk till annan webbplats. Kostnadsfritt, med möjlighet att ta del av erbjudanden, olika workshops och prata med representanter från organisationer och myndigheter som erbjuder stöd och utvecklingsmöjligheter för att göra ditt företagande enklare. Platsen är CFL, Söderhamn.

Missa inte heller aktuella upphandlingar. Länk till annan webbplats. Osäker på upphandling, hoppa på upphandlingsskola Länk till annan webbplats., kostnadsfritt.

Nästa företagarlunch 23 maj – välkommen!

Senast uppdaterad: 19 april 2024