Närvarorapportering, aktivitetsstöd

Så här gör du för att lämna in uppgifter om närvarrapportering. Närvarorapporteringen ligger till grund för att er föreninga ska få det kommunala lokala aktivitetsstödet (LOK).

Närvarorapportering via externa föreningssystem

Rbok kan ta emot närvarodata från externa system på flera sätt.

 • Koppling till Idrott Online (RF):
  1. Skapa en fil i Idrott Online, hämta sedan in den i Rbok. Beskrivning skapa kommunfil i Idrott Online. Pdf, 1.9 MB.
  2. Kontakta Sport och fritid för att göra kopplingen. När kopplingen är aktiv dyker en ny länk upp: ”Importera fil från Idrott Online”.
 • Import av DAK-fil. Närvarodata hanteras av föreningssystem i ett format som heter DAK. Kan ni exportera/ta ut er närvarodata i en DAK-fil kan ni enkelt importera den i Rbok genom att trycka på ”Ladda upp fil för import”
 • Direktintegration från föreningssystem där Rbok har två sätt att ta emot data. Ett som är likadant som APN tidigare har använt och ett modernare via REST-API. Detta för att alla de föreningssystem som tidigare har skickat till APN kan byta till Rbok med minimal insats. Om ert föreningssystem stödjer direktintegration så kontaktar ni kommunen för att göra kopplingen.
  Om ert föreningssystem inte kan skicka er data direkt till Rbok kan ni alltid hämta den via Idrott Online, men är ni som förening inte anslutna till RF kan ni alltid exportera en DAK-fil och läsa in den manuellt.

Film: Importera uppgifter till Rbok från externt föreningssystem

Närvarorapportering direkt i Rbok

Om ert föreningssystem inte kan skicka till Rbok, inte lämnar ut er data i DAK-format och ni inte är RF-anslutna kan ni närvarorapportera direkt i Rbok.

Kort film om hur ni skapar närvarokort i Rbok

Ansökan om aktivitetsstöd:
Kort film och beskrivning

Så här gör du för att söka aktivitetsstöd:

 1. Logga in i Rbok, välj ”Närvaro” i menyn.
  Här kan ni administrera era närvarokort och kontrollera eventuella krockar.
 2. Skicka in er ansökan genom att gå till ”Ansök” i menyn.
  Välj rätt period och klicka på ”Skicka in”.

När ni skickat in er ansökan granskar kommunen uppgifterna och när den är godkänd ser ni att en utbetalning är skapad i menyn ”Ekonomi”.

Film: Kontrollera och åtgärda krockar

Senast uppdaterad: 14 februari 2024