Anmäl misstänkt matförgiftning

Konsumenter ska kunna lita på att mat som serveras eller säljs är säker att äta. Om du misstänker att du har blivit matförgiftad i Söderhamns kommun kan du göra en anmälan.

Kommunen gör kontroller regelbundet hos olika verksamheter som hanterar livsmedel, till exempel grossister, bagerier, butiker, restauranger, vattenverk, skolor, servicehus, gårdsbutiker och gårdsmejerier.

Misstänkt matförgiftning

Om du misstänker att du har blivit matförgiftad i Söderhamns kommun kan du göra en anmälan här. Du kan även kontakta kundtjänst, tfn 0270-750 00 (vxl) eller via e-post samhallsservicenamnden@soderhamn.se.

När du fyller i dina uppgifter kan vi följa upp din anmälan. Din anmälan är viktig och kan förhindra att fler blir sjuka. Tack för att du tar dig tid att fylla i anmälan!
Fält märkta med en röd * stjärna måste fyllas i.


Serverades is tillsammans med drycken? * (obligatorisk)
Serverades is tillsammans med drycken?


Finns mat kvar för eventuell provtagning? * (obligatorisk)
Finns mat kvar för eventuell provtagning?
Beskriv symtomen (fler kryss kan vara aktuella) * (obligatorisk)
Beskriv symtomen (fler kryss kan vara aktuella)Har du/ni kontaktat sjukvården?
Har du/ni kontaktat sjukvården?Det går bra att kontakta mig för uppföljande frågor? * (obligatorisk)
Det går bra att kontakta mig för uppföljande frågor?Vi vill gärna ha ditt namn och telefonnummer för eventuella uppföljande frågor. Men om du vill vara anonym ska du INTE fylla i dina kontaktuppgifter.

Behandling av personuppgifter
Söderhamns kommun hanterar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning/GDPR. Den information vi samlar in används endast för att behandla din anmälan. Laglig grund för behandlingen är myndighetsutövning.
Mer information om dina rättigheter hittar du här: www.soderhamn.se/personuppgifter Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 12 april 2024
Bygga, bo och miljö