Grillning

Att grilla hör våren och sommaren till. Men det finns några saker att tänka på för att undvika matförgiftning och att inte utsätta grannar för obehag av rök och grillukt.

Tyvärr händer det att hemgrillad mat orsakar matförgiftning. Livsmedelsverket tipsar om vad du ska tänka på för att slippa bli sjuk av hemgrillad mat. Följer du dessa enkla råd är risken för att du ska bli sjuk av maten mycket liten. Livsmedelsverket - grilla säkert och njut av mate Länk till annan webbplats.

Undvik också att utsätta dina grannar för obehag när du grillar.

  • Om ni vill grilla på balkongen, hör med bostadsrättsföreningen eller hyresvärden vilka regler som gäller inom ert bostadsområde.

  • Störs ni av grillukt, kontakta i första hand den som grillar och/eller fastighetsägaren och framför era synpunkter.

  • Ska ni köpa ny grill, välj en som inte ryker t.ex. en elgrill.

  • Undvik att använda tändvätska till kolgrill, använd i första hand eltändare eller tändrör. Det finns även tändklossar och tändpapper.

  • Undvik att använda engångsgrillar.

  • Ute i naturen, använd redan iordningställda grillplatser.
Senast uppdaterad: 21 januari 2019
Bygga, bo och miljö