Gifta sig

Alla som vill gifta sig genom borgerlig vigsel är välkomna att vända sig till kommunen. Du behöver boka tid minst två veckor i förväg, så att vi hinner samordna och förbereda vigseln från vårt håll.

De flesta borgerliga vigslar förrättas i det vackra förmaket i Rådhuset. Ni kan även välja att vigas på annan plats, i överenskommelse med vigselförrättaren.

Detta behövs

  • Hindersprövning söker du själv via Skatteverket.
  • Två myndiga vittnen.

Vill du omvandla registrerat partnerskap till äktenskap? Enligt äktenskapsbalken har två personer oavsett kön rätt att ingå äktenskap. Benämningen registrerat partnerskap utgår och tidigare registrerat partnerskap här i landet ska gälla som äktenskap.

Så går det till

Ni som har registrerat partnerskap i Sverige enligt tidigare lag kan omvandla partnerskap till ett äktenskap på tvä sätt.

  • Genom en gemensam skriftlig anmälan om att ni vill omvandla ert partnerskap till äktenskap med ett enkelt brev till närmaste skattekontor.
  • Genom en vigselförättning utan hindersprövning, det räcker att vigselförrättaren får ett intyg om tidigare registrerat partnerskap i Sverige. Vigselförrättaren underrättar Skatteverket om vigseln. Ni gäller som gifta från och med dagen för vigseln.

Vi hjälper dig att boka tid med någon av dessa vigselförrättare:

Margareta Högberg
Sven-Erik Lindestam
Isabel Hildén
Eva Lindberg
Eva Östlin
Lars Stål
Viktor Wärnick

Senast uppdaterad: 3 december 2020
Omsorg och stöd

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp samtalsförmedlande tjänster.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn